• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kometa razara Mars 2014. godine!

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Nebesko telo Sajding spring, prečnika 50 kilometara, moglo bi da udari u Crvenu planetu i izazove pravu katastrofu

nebesko-telo-sajding-spr.jpg


HJUSTON - Niko nije siguran.
Kometa C/2013 A1, ili Sajding spring, prečnika od 10 do 50 kilometara, mogla bi da udari u planetu Mars oktobra 2014, što predstavlja veliku opasnost za Zemlju, napominju astronomi. Ukoliko bi Sajding spring udario u Crvenu planetu, stvorio bi se krater 10 puta veći od veličine komete i ona bi eksplodirala jačinom od 20 milijardi megatona. Na Zemlji bi ovakav udar izazvao pravu kataklizmu.

Prema poslednjim proračunima, kometa bi pored Marsa trebalo da proleti na razdaljini od oko 34.000 kilometara, ali će njena tačna putanja biti poznata tek za godinu dana. Nepredvidljiva orbita komete lako se menja kako se nebesko telo približava Suncu, jer se zarobljeni gasovi zbog toplote pretvaraju u moćne gejzire, koji, poput motora na raketi, mogu da skrenu Sajding spring s putanje....

više na str:
http://www.kurir-info.rs/kometa-razara-mars-2014-godine-clanak-676897
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Ovo je zaista zabrinjavajuće... Od siline udara verovatno će i nastati pritisak u svemiru a on može da stigne i do naše lepe Zemlje. Ovo mi se ni malo ne dopada... ko zna koja će biti posledica....:thumbsdown::thumbsdown:
 
Vrh Dno