Koliko sati sna vam je dovoljno?

anuška

Poznata ličnost
Član

Svi znamo da je san jedna od važnijih stvari u životu. San je važan za zdravlje, lepotu i energiju. Ukoliko si ne omogućimo dovoljno sna dnevno, bit ćemo dekoncentrirani, nervozni, usporeni, bez energije... Ipak, svakome je čoveku potrebno više ili manje sna od drugih. Nekako je uvreženo mišljenje da je idealno odspavati 8 sati dnevno da bi se organizam odmorio.

Koliko je vama potrebno sna dnevno da biste se odmorili?
 

Amy-

Poznata ličnost
Član
..pa meni je ok oko 7...8 sati sna...mada kada sam umorna dobro bi mi došlo da odspavam oko 9 sati.....mada evo već godinama unazada spavam po 7 sati dnevno....
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Sve ispod 7 sati je malo. Ne znam na koje spavanje mislite, ali potpuno je svejedno. :D
 

anuška

Poznata ličnost
Član
Potrebno mi je otprilike... 7 - 8 sati... ako mi to ponekad ne bude dovoljno onda popodne pola sata - sat nadoknadim :sleep:
 

Kardelj

Novajlija
Pokušavao sam da smanjim ispod 8, ali uvek mi se obilo o glavu. U mom slučaju, 8 je idealno.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Dešava mi se da nekad spavam i 9 sati, pa se osećam loše, pospano, a ponekad i sa 5 sati sam čio. :) Nema pravila, ali kao što sam već rekao, nekih 7-8 sati je idealno.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Nekako nikad ne dodjem na tih 8 sati, idealnih. Najvise volim kad odspavam 12 sati, i onda ustanem i divota... Al mnogo cesce uhvatim samo par sati sna. Ne vredi, ne ide izlasci i obaveze zajedno :) Nesto mora da trpi :)
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Kao i svakoj lavici :rolleyes: jedno 10-12 sati je idealno. :sleep: No, idealno u prirodi ne postoji, pa spavam u najboljem slučaju 7 sati dnevno. :(
Svako jutro koje ustanem sabajle, jedan mali deo mene umire. Nikad neću zavoleti rano ustajanje :shifty:
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Kroz svaki post se provlači 7-8 sati dnevno spavanja. U principu je tako i kod mene , naravno da postoje nekada odstupanja kao i kod svih, i tada sledi višednevna adaptacija i vraćanje u predjašnje stanje.
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Sinoć u jednom kvizu čuh informaciju da svi oni koji spavaju više od osam sati imaju veću mogućnost dda budu izloženi moždanom udaru.
Verovatno ne svi, ali eto mogućnost...nisu obrazlagali.
 
Vrh Dno