• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koliko dobro poznajete svoju unutrašnju stranu?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Da li poznajete svoju unutrašnju snagu?

TN_eyecolor1024.jpg

Svaka licnost poseduje - svoju harizmu, tj. osobine koje cine nasu licnost "posebnom" i daju joj specifican sarm - jedinstveni pecat. Da li dovoljno dobro poznajete svoju unutrasnju stranu? Da li na Vasu licnost najvise uticu Sunce, Mesec, Zemlja ili zvezde? Kako mozete da iskoristite svoju unutrasnju - skrivenu energiju, da biste proziveli zivot punim plucima ili onakav kakav zaista zelite?
Ako pravilno pokrenete svoju unutrasnju snagu mozete pozitivno uticati
na razvoj spostvene licnosti, pojacati svoju izdrzljivost i nauciti da pravilno prihvatite
svoje slabosti, kao i da se borite protiv njih - da napredujete ka licnoj sreci.

Potrazite ODGOVORE u ovom TESTU.

Postupak resavanja TESTA:

Prvo pazljivo procitajte pitanja i kod svakog pitanja - opredelite se za jedan od cetiri ponudjena odgovora. Kada odgovoirite na sva pitanja, procitajte uputstvo o tumacenju - ODGOVOR - kom tipu licnosti pipadate i koja je Vasa unutrasnja snaga.

PITANJA:

1. Razmislite - Vi ste dete:
a) Zvezda.
b) Zemlje.
c) Svojih roditelja.
d) I Zemlje i zvezda.

2. Sta Vam daje najjacu snagu?
a) Ljubav i paznja koju ljudi osecaju prema Vama.
b) Ljubav koju Vi osecate prema drugim ljudima.
c) Borba koju vodite za najvaznije ciljeve i licna uverenja.
d) Uzajmno poverenje, uvazavanje, osecaj paznje i pripadnosti - zajednistva.

3. Slika koja je na izlozbi privukla Vasu paznju. O njoj mislite:
a) Ova slika ima "zagonetno znacenje" - nju je tesko protumaciti.
b) Ja bih naslikao (la) isto ovako - potpuno mi odgovara.
c) Ova slika je vrlo dekorativna.
d) Umetnik i ja smo na istoj talasnoj duzini - osecamo isto.

4. Zivot je za Vas:
a) Duga i mirna reka - ima svoj tok.
b) Morska oluja - razlicita iznenadjenja i valovite promene.
c) Niz prilika za novi pocetak koje Vam se uvek iznova ukazuju.
d) Vreme stalnih promena, previranja, kretanja.

5. Emocije su za Vas:
a) Predivna simfonija satkana od neznih nota.
b) Ukusna jabuka koju grizete sa velikim uzitkom.
c) Zatvorena knjiga - uvek zagonetna.
d) Carobna slika boje srece.

6. Koja boja po Vasem misljenju najbolje opisuje buducnost nase planete?
a) Plava.
b) Crvena.
c) Siva.
d) Zelena.

7. Nalazite se sami usred vedre i sveze zvezdane noci, imate osecaj:
a) Usamljenosti ili nesigurnosti.
b) Moci - osecate licnu snagu.
c) Hladnoce i nesigurnosti.
d) Zadovoljstva - ispunjeni ste nekom cudnim osecanjem sigurnosti.

8. Ljubav je za Vas:
a) Osvajanje i privlacenje druge osobe.
b) Traganje za drugom osobom - svojom drugom polovinom.
c) Osecanje nostalgije - teznja ka nekome.
d) Poziv za zajednicko sjedinjavanje - dva bica.

9. Kraj veka Vi vidite kao:
a) Krizu uverenja - koja vodi do nekog vida "sukoba".
b) Priliku da Vas neko "ugrabi" - iscekivanje neke velike promene.
c) Period prevrata - pocetak nekog novog vremena.
d) Vreme velikih transformacija i promena - novi napredak.

10. Kada vidite zenu koja zraci zadovoljstvom Vi pomislite:
a) Zadovoljstvo se stice vremenom i iskustvom.
b) Zadovoljstvo je posledica ostvarenih pobeda - kvalitetnog i uspesnog zivota.
c) Porodica, prijatelji i licna sreca prizaju osecaj zadovoljstva.
d) Postajemo zadovoljni cim prihvatimo sebe ili svoje "pravo ja" u potpunosti - onakvi kakvi zaista jesmo.

RESENJE
Postupak resenja - pogledajte koja kategorija (a,b,c ili d) prevladjuje u Vasim odgovorima na deset postavljenih pitanja. Najveci broj odgovora (pod: a, b, c ili d) daje resenje kojoj kategoriji Vi pripadate.

Kategorija "A"

Ako ste zaokruzili najveci broj odgovora pod "a", Vas skrivena snaga je pod uticajem - Meseca.
Licnost - Vi ste brizna osoba koja misli na druge. Kada se uverite u neciju naklonost, Vi se prepustate osecanjima i previse dajete sebe.
Jaka strana - Vi ste vrlo senzitivni i imate izrazenu sposobnost saosecanja sa drugima, narocito jako pruzate osecanje ljubavi i naklonosti.
Slabe tacke - Emotivno ste veoma ranjivi i preosetljivi.
Ljubavne veze - Skloni ste cak i da prihvatite podredjeni polozaj, narocito u ljubavi.
Ciljevi - Dopustate drugima da imaju moc, veoma ste sarmantni i ljubazi prema drugima i prema svetu oko sebe. Vreme je da nesto trazite i za sebe ili za uzvrat, kao i da dobijate onoliko koliko Vam pripada. Potvrdite svoju nezavisnost ucestvovanjem u nekom timskom sportu, u zajednickoj akciji, u bavljenju glumom i naucite - da kazete "Ne".
Vas slogan - "Uz malo ljubavi sve se moze postici"!

Kategorija "B"

Ako ste zaokruzili najveci broj odgovora pod "b", Vas skrivena snaga je pod uticajem - Sunca.
Licnost - Vi umete da kanalisete svoju energiju kako biste ostvarili svoje prioritetne ciljeve i zelje. Po prirodi ste vrlo strastveni, u stanju ste da svoje misli i planove uspesno sprovodite u delo.
Jaka strana - Zracite energijom, vrlo ste hrabri, odlucni i pouzdani.
Slabe tacke - Ponekad ispoljavate svojevrsni egocentrizam, zelite moc i sa teskocom prepoznajete prave vrednosti koje krase druge ljude.
Ljubavne veze - Tezite ka nezavisnosti.
Ciljevi - Potpuno ste posveceni ostvarenju onoga sto zelite od zivota i stalno se takmicite sa drugima. Za licno dobro i onih koji Vas okruzuju, pozeljno je da vodite uravnotezeniji nacin zivota: da pazljivije slusate sta drugi imaju da Vam kazu, da budete dovoljno fleksibilni, da u svoj zivot vise pustite osecanja. Dopustite sebi da Vam se ponekad dogodi i nesto sto niste isplanirali.
Vas slogan - "Ako stalno cupate travu, ona nikada nece moci dovoljno da izraste". (stara kineska poslovica)

Kategorija "C"
Ako ste zaokruzili najveci broj odgovora pod "c", Vas skrivena snaga je pod uticajem - Zemlje.
Licnost - Vi volite da budete u pozadini svojih emocija - zaklanjate se. Da biste to postigli, treba jako dobro da upoznate sami sebe.
Jaka strana - Kod Vas je izrazena samosvest i senzitivnost.
Slabe tacke - Plasite se da se prepustite sanjarenju i zbog toga mnogo gubite, je propustate razne prilike da obogatite svoje zivot.
Ljubavne veze - Potrebni su Vam nezavisnost i sloboda - "gusite se" onda kada se osecate sputano.
Ciljevi - Priroda i sve vrste umetnosti - umetnickog izrazavanja Vam pruzaju inspiraciju. Relaksirajte se uvek kada mozete citajuci, pisuci ili misaono. Narocito je vazno da sklapate prijateljstva sa razlicitim vrstama ljudi i da - ucite od njih.
Vas slogan - "Ne mozete da se uzdignete bez prethodnog oslonca o zemlju (tlo) na koje ste pali".

Kategorija "D"

Ako ste zaokruzili najveci broj odgovora pod "d", Vas skrivena snaga je pod uticajem - Zvezda.
Licnost - Vi postupate po intuiciji - Vasa kreativna moc je uskladjena sa Vasim srcem ili osecanjima i sa Vasim umom. Naucili ste da prihvatite sebe; Vi ste poput macke koja se uvek doceka na noge. Umete jako mnogo pa pruzate, kao i da primate.
Jake strane - Vi posedujete harizmu, imate naglaseni smisao za humor i na dobrom ste putu da postignete potpuno zadovoljstvo u zivotu.
Slaba tacka - Vas izbalansirani pogled na zivot nije svima dovoljno razumljiv.
Ljubavne veze - Za Vas je uzajmno poverenje i emotivno predavanje izuzetno vazno.
Ciljevi - Posvetite se nekom grupnom ili drustvenom projektu (humanitarnoj akciji, borbi protiv predrasuda, ocuvanju zivotne sredine) koji ce imati sireg uticaja na stavove drugih ljudi.

Vas slogan - "Nalazimo se ovde na ovoj planeti da bismo otkrili svoju slobodu i svoj pravi smisao".

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ako ste zaokruzili najveci broj odgovora pod "d", Vas skrivena snaga je pod uticajem - Zvezda.
Licnost - Vi postupate po intuiciji - Vasa kreativna moc je uskladjena sa Vasim srcem ili osecanjima i sa Vasim umom. Naucili ste da prihvatite sebe; Vi ste poput macke koja se uvek doceka na noge. Umete jako mnogo pa pruzate, kao i da primate.
Jake strane - Vi posedujete harizmu, imate naglaseni smisao za humor i na dobrom ste putu da postignete potpuno zadovoljstvo u zivotu.
Slaba tacka - Vas izbalansirani pogled na zivot nije svima dovoljno razumljiv.
Ljubavne veze - Za Vas je uzajmno poverenje i emotivno predavanje izuzetno vazno.
Ciljevi - Posvetite se nekom grupnom ili drustvenom projektu (humanitarnoj akciji, borbi protiv predrasuda, ocuvanju zivotne sredine) koji ce imati sireg uticaja na stavove drugih ljudi.

Vas slogan - "Nalazimo se ovde na ovoj planeti da bismo otkrili svoju slobodu i svoj pravi smisao".

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.953
Horoskop
Lav
I ja imam najviše odgovora pod D.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
I bez testiranja, poznajem sebe i te kako... Toliko da bih što šta menjala... Ne mislim nikako na fizički izgled, nebitno...nego nešto važnije za život. Malo mi senzibilitet smeta, ali svašta je nešto do mene dobilo drugi oblik pa i on će...sigurno...

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
,,Ako razmotrite način na koji ste ,,konstruisani,, i na koji ,,funkcionišete,,, otkrićete da je u vaš mozak ubačen kompletan program, sa čitavom serijom zahteva koji vam govore kako bi trebalo da se odvijaju stvari u svetu oko vas, kakvi bi trebalo da budete i, samim tim, šta bi trebalo da želite…

Ko je odgovoran za tu programiranost?

Svakako niste vi- niste vi utemeljili te osnovne elemente kao što su vaši prohtevi, želje, takozvane potrebe, vaše vrednosti, ukusi, stavovi, navike. Vaši roditelji, društvo u kome ste ponikli i u kome živite, vaš kulturalni ambijent, religija, vaš osobeni izgled, odgovorni su za operativne sheme kompjutera koji je usađen u vama.

Sve u svemu, bilo da ste mladi ili stari, nezavisno od pravca u kome se krećete, taj kompjuter hoda zajedno sa vama, aktivan i delotvoran u svakom svesnom trenutku vašeg dana, i ulitmativno zahteva od života, drugih ljudi ili vas, da zadovoljite njegove potrebe.
Ali znajte da kada osuđujete druge i tražite od njih da se promene kako vama odgovara, time povređujete i sebe. Ako nosim u sebi neoprost i ljutnju, mogu u najgorem slučaju da izazovem neku bolest u sebi. Kad kažem ‘hvala’, ja zaustavljam to. Konektujem se sa delom mozga koji zna pravi odgovor.

Ja radim na sebi i opraštam sebi zbog mog programa koji me je doveo do takve situacije. Jer ja želim sreću za sebe.

Sad sam postala svesnija i čim sam depersivna ili tužna, ja kažem – hej, ako ti se ne sviđa, možeš da promeniš. ‘Stara’ Mabel bi rekla, ‘nema šanse’.“

Mabel Kac za portal b92

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Siguran sam jako dobro, svestan svojih vrlina, jos svesniji svojih mana.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Svakako da si u manjini nažalost, ljudi su ili skloni da svaku svoju osobinu podižu na nivo kojem ne pripada i ne umeju da izkategorišu ono što zaista imaju a da je valjano i da vredi ako uopšte i postoji. Sa druge strane svojih mana nisu svesni, tj. "nemaju ih":D.
I sama sam dovoljno samouverena da stojim iza svojih dobrih osobina a mane bih mogla da nabrajam i nabrajam, čak možda mislim da ih imam više nego što to drugi misle.
Šta je bolje od osobe koja jasno i u imperativu govori o svojim vrlinama i manama.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.520
Horoskop
Ribe
Biti skroman! :p:D

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Slazem se. Samo se bojim da je lazno skroman mnogo lakse biti. A toga je danas koliko hoces. I jos nesto moram da dodam: na poslu biti skroman, danas, je jednako biti naivan, najblaze receno. Ne, ne zelim biti skroman, znam koliko vredim, znam koje su mi mane, znam gde mi je mesto. Nisam najpametniji, ali ne dozvoljavam ni da mi pametnjakovici sole pamet.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.520
Horoskop
Ribe
Btw, ja sam ovo pod "C" s početka teme :)

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
images (35).jpg

Istražujući nesanicu i druge poremećaje spavanja, lekari i psiholozi došli su do zanimljivih zaključaka: kao što volimo različitu hranu i biramo različite partnere, tako se razlikujemo i po položaju u kojem spavamo. Na tu temu sprovedeno je nekoliko istraživanja na većem broju ispitanika, a psihološki testovi su pokazali kako su osobama koje dele sklonost prema određenoj spavaćoj pozi, često zajedničke i određene psihološke osobine.

Fetus: osoba spava na boku, skupljena i savijenih nogu, često i s rukama podmetnutim pod glavu ili jastuk.
Ako spavate u ovom položaju, voleli biste da vas smatraju jakom osobom koja ima kontrolu u svojim rukama, ali zapravo ste meki i najverovatnije tim gardom samo štitite svoju osetljiviju stranu. Stidljivi ste prilikom upoznavanja novih ljudi, ali se širom otvarate kada ih upoznate.

Cepanica: na boku, ispruženih ruku i nogu
Vi ste ekstrovertna osoba koja teško može da odoli zabavama i drugim društvenim okupljanjima. Volite ljude i volite da pripadate određenoj grupi. Možda olako dajete svoje poverenje drugim ljudima i to vas često dovodi u nepriliku.

Čeznutljivac: takođe na boku, ali s lagano savijenim telom i rukama ispruženim prema napred.
Često ostavljate utisak da ste mnogo drugačiji od onog što zaista jeste. Mnogi ljudi vas smatraju osobom otvorenom za komunikaciju, širokogrudnom, koja ne pati od predrasuda, ali često možete da budete vrlo cinični. Skloni ste sumnji u ljude i situacije i treba vam puno vremena da se odlučite na nešto. Ali, kada donesete odluku, najčešće je se slepo pridržavate.

Vojnik: osoba spava ispružena na leđima
Mirni ste, rezervisani i introvertni. Ne volite da vam bilo ko narušava životnu rutinu. Ali, ispod te fasade nalazi se čelična volja – imate vrlo visoke standarde, prema kojima procenjujete i sebe i druge.

Slobodni pad: na stomaku, s rukama položenim iznad glave
Najčešće ste iskreni i ne krijete svoje mišljenje, iako vas neki ljudi smatraju preglasnom osobom. Međutim, duboko u sebi ste nervozni i nesigurni u sebe. Ne primate dobro kritike, pa zapravo preferirate da se sklonite od bilo koje konfliktne situacije.

Morska zvezda: na leđima, s raširenim rukama (ili položenima prema gore)
Ovo je pravi ‘materijal’ za dobrog prijatelja, umete da slušate veoma pažljivo i uvek ste otvoreni za probleme drugih, ne oklevate kad je nekome potrebna pomoć. Izbegavate da se nađete u centru pažnje, ali rado ćete pomoći u svakoj situaciji.

Žena Blic

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
A ja "fetus" pa tako piše...Bukvalno sve što piše je kod mene . Bok, ruka pod jastukom ... A i analiza je tu negde!

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Sa početka teme - D:D
I fetus - sa kraja teme:D
:thumbsup:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Odgovor na naslov teme:
Toliko dobro, da bih ovog trena obukao kosulju naopako.

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Ne volim testiranja :D
Volim da kažem ono što znam, mislim...
Poznajem, poznajem dobro sebe...
Nekad, "samo nekad" mislim da mogu spasiti svet:genije:
A opet drugi put...da će mi se srušiti svet!
Pa to je normalno, mislim...ne znam, valjda, kako god tako je:D

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Moja unutrašnja strana, hm...
Pre neki dan u mom mestu je koncert imala Zorica Brunclik. Zacrtala idem...i išla. Zorica je neko koga volim da slušam ali mi nebi smetalo da je ne gledam. Veliki deo njenih pesama obožavam.
Hala je bila puna, štimung je bio odličan ...
Sedela sam, jedva a došlo mi da ustanem da zapevam i zaigram...u meni sve igra, srce diktira ritam, da to je jedan deo mene koji ovaj put nije mogao da dodje do izražaja...možda na nekom drugom mestu.

Vrh Dno