• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kolekcija stripova vredna 2 mil USD

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Kolekcija stripova vredna dva miliona dolara

Rubi Rajt je ostavila je za sobom kolekciju najvažnijih stripova ikada objavljenih, a koja je pripadala njenom pokojnom mužu. Ukupno 345 stripova biće izloženi na aukciji u Njujorku, a njihova vrednost trebalo bi da dostigne iznos od dva miliona dolara.
215876_strip-01-ap_hf.jpg
Majkl Rorer (31) Iz Oksnarda, Kalifornije, izjavio kako misli sa su stripovi njegovog ujaka Bili Rajta baš kul, ali nije znao koliko vrede kada ih je pre nekoliko meseci video naslagane u jednom ormanu u podrumu.On kaže da je kolegi ispričao o stripu “Captain America No. 2” iz 1941. godine koje je video u podrumu.

- Kada sam se vratio kući detaljno sam pregledao neke od njih - rekao je Rorer i tada ozbiljno počeo da se raspituje o njihovoj vrednosti. Tada je saznao da je njegov ujaku speo još kao dečak da kupi neverovatne primerke i najvrednije stripove ikada objavljene i da ih sačuva u dobrom stanju.
- Ovo je samo jedna od onih zbirki za koje smo mislili da više ne postoje. Obim ove kolekcije gledano iz istorijske perspektive je vrtoglav - rekao je direktor za stripove “Hertidž aukcije” Lon Alen.

Rorer je rekao kako njegov ujak, koji je umro 1994. godine u 66. godini života, nikada nije spomenuo svoju kolekciju.
Strip “The Action Comics No. 1” koju je Vrajt kupio kada je imao 11 godina procenjuje se da će biti prodat za 325.000 dolara. “A Detective Comics No. 27” o Betmenu procenjuje se da će dostići vrednost od 475.000 dolara, a “The Captain America No.2” će Roreru doneti neverovatnih 100.000 dolara.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/308414/Kolekcija-stripova-vredna--dva-miliona-dolara

Kad se samo setim gomile stripova koje su mi kroz ruke prošle ..... mada nikad kod nas strip, ma koliko star bio neće moći neku ozbiljno veliku vrednost da ima ...
 
Vrh Dno