• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koje serije trenutno pratite?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Nisam gledao. Koliko je epizoda prikazano ?

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Završila Sopranove :(
Al srećom izašla mi nova sezona Archer-a što je nešto između serije i crtanog filma, lude lude epizode :D

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Nikako nisam pratila serije. Valjda sam bila mlađa, to mi se činilo kao gubljenje vremena, nije bilo dostupnih drugih izvora pa smo morali u datom terminu biti prikovani za tv... To su sve neka opravdanja, a nije bilo ni serija. Nisam mogla da gledam španske, turske i ostale sapunice, nije to moj senzibilitet.
Jedino što sam gledala su one serije koje možete gledati tek ponekad neku epizodu, gde nije potrebno pratiti kontinuirano radnju, kao što su neke na Fox crime ili Fox life kanalima. Dakle, neke CSI, Doktora Hausa i Dva i po muškarca. E da, poneku epizodu Očajnih domaćica, možda samo iz prve sezone.
Čak nisam gledala ni Sex i grad, a svi su je gledali.
Onda, odjednom velika produkcija domaćih serija, svakako drugačijih od Porodičnog blaga i Babe koja se češlja i naravno doba Korone zbog koje smo više kod kuće, učinilo je da počnem da gledam serije. Tako da ja odgledah neke domaće, koje su mi se baš i dopale. E sad, opšti utisak je da zaintrigiraju na početku, ali ih nekako zbrzaju na kraju. Bez obzira na sve, mogu da ubijem neko vreme i eto odgledah serije poput Državnog službenika, Kalkanskih krugova, Švindlera, Močvare, pa zatim i Ubice mog oca, Senke nad Balkanom, Tajnu vinove loze, Južni vetar, Besu, Dug moru...
Sad trenutno gledam drugu sezonu serije Dug moru i počeh prošle nedelje Pevačicu. Kad ne stignem u terminu, vratim...
Elem, poenta je da nisam sa svačim oduševljena, da mi se nešto i dopada, da mi je drago da se snimaju nove serije, da mi je drago što mogu da biram da ne gledam petstotu reprizu reprize, i što je najverovatnije da sam, ipak omatorila 😘

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Samo domaće serije novijeg datuma nemam živaca da gledam...počnem, ali već kod druge epizode izgubim interesovanje.
Ali odgledam po neku istorijsku. Posle "Viktorije", zapale mi za oko "Sisi" (o Elizabeti Bavarskoj) i "Španska princeza" (o Katarini Aragonskoj). Jest' malo romantizovano, ali je vrlo dobro.

Живота

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
28.03.2019.
Broj reagovanja
2.047
Horoskop
Ribe
Koliko mogu da primetim imamo hiperprodukciju domaćih serija, više ni naslove ne mogu da im pohvatam... Vidim sad ide neka "močvara", počeo sam da je gledam ali mi se nije "dojmila"... Gledao sam onu beležnicu profesora, kog li već... očajno, na skali od jedan do pet, 2 minus! Gledao sam i crnu svadbu, bleda kopija holivudskih horora, smeo pokušaj, na momente i nije bilo loše... opet na skali od jedan do pet, 3 plus! Ovo ostalo nije vredno pomena... Ne znam za koga su pravljene serije tipa "Radio Mileva" ili "Vrata do vrata"? Za imbecile? Pa ono je humor na nivou predškolskog uzrasta.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Tugu zbog izbornih rezultata trenutno prevazilazim (ili se bar trudim da prevaziđem) gledanjem serije Endeavor ili Mladi inspektor Mors.
Englezi su majstori priče i majstori filmskog izraza. Zaboravite Poaroa, ubistva u Midsameru, Frosta i ostale, vrlo dobre naravno, detektivske storije. Ovo je više! Mnogo, mnogo više!
Ako niste do sad otkrili ovu seriju (a ja sam baš poprilicno okasnila), onda vam najtoplije preporučujem. Vodite računa da to nije stari "inspektor Mors"; na Epic drama možete da nađete 7 sezona, a na Pickboxu - šest sezona. One ranije (ili starije), prve tri recimo, su izuzetne.
Kakvi likovi, kakvo okruženje, kakva fotografija....a tek muzika! Ah, ne sećam se da sam skoro negde videla tako dobro filmski uklopljenu klasičnu muziku!

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Ako niste do sad otkrili ovu seriju (a ja sam baš poprilicno okasnila), onda vam najtoplije preporučujem. Vodite računa da to nije stari "inspektor Mors"; na Epic drama možete da nađete 7 sezona, a na Pickboxu - šest sezona. One ranije (ili starije), prve tri recimo, su izuzetne.

Naravno, upravo ga gledam. Stalno trubim ovde da je Fox Crime rešenje za sve. 🙄😂
Ipak, Ubistva u Midsameru su neprikosnovena.
Što se tiče Morsa, najbolja epizida je ona sa operskom pevačicom. ❤️

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Meni je Mors bolji, mnogo bolji.
Valjda posredno dodatno uživam u raskrinkavanju mita o Oksfordu 😄.
Bolja je režija, likovi su složeniji...ali da bi se to uhvatilo, serija mora da se gleda od prve sezone.
Ja sam progutala sedam sezona za nedelju dana. 😄 Izgleda da sam postala fan!

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
I ja pratim od početka ali ne odjednom već kako se prikazivala. Zaista odlična.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
... najbolja epizida je ona sa operskom pevačicom. ❤️
Nulta. Pilot.
"...a onda sam čuo vaš glas. I znao sam: postoji lepota u svetu" ❤

Druga odlična sentenca iz te pilot epizode je ona koju izgovara Morsov bivši kolega iz koledža (sada profesor sa velikim ambicijama): "odmah sam znao da nisi pravi 'oksfordski' materijal. Suviše si pošten (časan)" 😄
Tu su me kupili za sve ostale epizode 😂

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Sinoć je bila odlična epizoda, Mors je na tajnom zadatku, isto na koledžu ali ne Oxford, kao profesor. Ima boljih epizoda ali ceo serijal je konstantno dobar.
Engleske serije se rade po proverenom receptu, edukacija, zabava, zaplet, odmerenost, po malo tipičnog humora. Nema greške.
Predlažem i "Ubistveni kod" tako su preveli kod nas. Britansko kanadska, isto bez greške, ali je prva sezona fantastična. Jedino što je klasičan serijal, mora da se prati radnja iz epizode u epizodu što u orincipu ne volim. Ovo mi je izuzetak. Pet epizoda mislim, nećeš se pokajati!
Ubistveni kod - The Bletchley Circle (2012)

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Hvala na preporuci, draga!😘
Trenutno jurim osmu sezonu Endevora, a onda se bacam na Ubistveni kod 👍

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Hvala na preporuci, draga!😘
Trenutno jurim osmu sezonu Endevora, a onda se bacam na Ubistveni kod 👍
Osma sezona (sve tri epizode) možeš da pogledaš na Epic Drama ako možeš da vratiš unazad na subotu, 07. maj. Poslednja sedme sezone, zatim tri osme i na kraju prva epizoda, prvog serijala, pilot koji si pominjala. Pet za redom.
Ako ne možeš da vraćaš, isto Epic Drama, ponedeljak 09. maj u 17:20 prva epizoda osme sezone.
Ukoliko nisi već odgledala, uživaj! ❤️

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Odgledala sam 😊. Sad sam očajna što nema novih epizoda... Počela sam da gledam originalnog (matorog) Morsa 😄

jolemisa

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
02.05.2022.
Broj reagovanja
247
Horoskop
Škorpija
Vecinom gledam FOX-ove programe i njihove serije i filmove.

Vrh Dno