• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koje bi plesove svi trebali poznavati?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
ples.jpg

Koje bi plesove svi trebali poznavati?
U današnje vreme sve je manje onih koji se mogu pohvaliti umećem u poznavanju plesnih pokreta klasičnih, ali i modernih plesova. Često ih smatraju zastarelim i ne trude se prepoznati njihovu lepotu. Ipak, često se dogodi da se nađu u prilici, kao šta su venčanja, domenci i druge zabave, a tada se ta prilika pretvori za njih u pravu nepriliku. To rezultira sedenjem za stolom i smišljanje glupavih izlika da se ne bi obrukali pred onima koji su odlučili dati si oduška i zabaviti se.Povedimo se za mišlenjem da nikad nije kasno za učenje i upoznajmo se bolje s plesovima koji su zaslužili važno mesto kod mnogih plesača.

Bečki valcer

Šta se tiče ženskog dela plesa bečkog valcera on nije toliko zahtevan ako imate dobrog partnera koji zna voditi. Ovo je ples koji može biti predivan i bajkovit, jer ćete uz dobrog partnera imati osećaj kao da lebdite, aliako nemate „princa“ uz sebe, nije na odmet znati koji trik više i znati suptilno partnera usmeriti na pravi put.

Engleski valcer

Ovo je sporija i jednostavnija verzija valcera, za koji doista ne trebate biti plesni genij da pohvatate osnovne korake. Dobro će vam doći u plesanju „laganica“.

Swing

Ovaj ples nastao je 20-ih godina prošlog veka i potekao je od plesova „Charlestona“, „Fox Trota“ i „Jig Trota“. Iako je po godinama vrlo star, ovo je vrlo mladenački ples kojeg vrlo rado iznova uče generacije mladih, jer iziskuje dosta energije, te vrlo dobro podnosi razne improvizacije. Koraci su relativno jednostavni, više važniji je smisao za ritam.

Ča-ča-ča

Ovaj ples je seksi, senzualan i može biti vrlo intiman, ako ga otplešete kako treba. Žene u tom plesu celo vrijeme njišu bokovima, on se pleše na visokim štiklama, relativno brzo i strastveno, makar u principu u samom plesu nema pretjerano dodira telima, osim rukama.
Salsa

Salsa je ples koji će možda neke na prvi pogled podsećati pomalo na ča-ča-ča korake, ali ako volite mnogo okreta i brzi ritam, ovo je definitivno latinoamerički ples koji će vas osvojiti, srcem i telom.

Fox Trot

Ovaj ples je zaštitni znak Fred Astairea i Ginger Rogers, makar nije bilo poznatog plesa u njihovo vreme kojeg nisu plesali... On je romantičan, profinjen, elegantan, ples koji se pleše u raskošnim dugim haljinama, uštirkanim odelima s leptir mašnama.

Tango

Ovo je ples ljubavi, strasti, senzualnosti, ljubavne agonije i žudnje... Radi se o vrlo teškom i zahtjevnom plesu, kojeg na žalost ne zna mnogo ljudi plesati.

Rock & roll

Osnovni koraci gotovo da ne mogu biti jednostavniji, ali zato su okreti oni koji čine cijeli ples zanimljivim. Čim ih više znate i možete izvesti tim ste veća „faca“ na podiju.

Izvor: žena.hr

http://zena.hr/clanak/ostalo/koje_plesove_bi_svi_trebali_znati_plesati/7760

Da li se možete pohvaliti umećem plesanja nekog plesa?

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Nikako, imam dve leve noge. :zbunjen:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Po meni, kao obavezno: Bečki valcer, đuskanje i kolo.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nisu ni sva "kola" ista...:)

Nekada sam zaista odlično igrao, dosta mi je pomoglo kod ozbiljnijih i romantičnih cura, a sada drugi igraju a ja sviram. :notworthy:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja volim da igram, a uvek sam se divio onima koji znaju da sviraju bilo koji instrument.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Najbolji sam bio na klavijaturama bez obzira koje, sledeći je bio saksofon, pa bubnjevi. Učio sam gitaru, nikako nisam mogao da je savladam, a kada su se pojavile električne posle je bilo lakše, ali više volim da ih slušam. I da sam živeo negde na nekom drugom mestu i u bolje vreme, to bi mi ostalo i glavno zanimanje u životu...ali kako me Bog dao zamlaćenog, krenulo se sasvim drugim putem.:)

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
davno prošlo vreme mog igranja....Bečki valcer, Engleski valcer, Ča-ča, Tango, Rock&Roll... a gde je Twist....? Sada ostaje laganica, Tango i po nekad Engleski valcer....

Insajder

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
05.04.2013.
Broj reagovanja
2.181
Horoskop
Ovan
Sirtaki pod broj jedan, a oni zanosni plesovi u dvoje to i ne treba da naročito biti virtuoz,
jer kad se prilepiš sa njom, onda sve ide samo od sebe

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ja bih da imam trbuh za to, volela trbusni ples....Al posto nisam taj tip gradje, zadovoljavam se i gledanjem :laugh:

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Upravo kao i Anchy više volim da gledam nego da učestvujem u plesu.:D

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ma dobro mene je priroda osurila za igru, al stvarno su mi je trbusni ples skroz seksi, ono kad se i ja ko zensko uzjogunim na te cari, a zamisli kako je musjkima....:D Pih sto ne mogu biti jos i plesacica di bi mi kraj bio :D

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
I meni su prekrasne trbušne plesačice pa 'ajde da se bar zadvoljimo gledajući
zvornikdanas-trbusna-plesacica.jpg

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Vid je jos u crvenom <3 ....Ne teraj me da posumnjam u svoju seksualnost u kasnim satima :laugh:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.948
Horoskop
Lav
Ja samo mogu laganicu, uz sentiš muzikicu:genije: To je i najlepše. A volim da gledam kako se igra sirtaki ( Vruć vetar-serija), volim tu grčku muziku.

Trbušni ples, ne, to nije za mene. A valcere nikad nisam igrala, nisu puštali tu muziku na žurkama.

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
A gospoda, preferiraju li i oni ovo?:D

Vrh Dno