• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Koja je vaša boja

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Što govori boja odjeće?

Kako poslati poruku bojom odjeće, i zašto je potrebno posvetiti veliku pažnju detaljima u oblačenju

odjeca.jpg

Kako boje uskladiti sa stavom

Svi znamo da boje imaju utjecaj na osobu, i postoje cijele teorije koje se bave posljedicama utjecaja boja na nas, poput kromoterapije. No, kako je odjeća dio neverbalne komunikacije kojom šaljemo poruke ljudima s kojima razgovaramo, i u tom je segmentu potrebno obratiti veliki pažnju kako ne bismo bili pogrešno shvaćeno.
Usklađivanje boja može nas prikazati na različite načine, a tome treba prilagoditi i način ponašanja i verbalnu komunikaciju kojom ćemo pokazati ono što želimo.
Evo nekoliko savjeta za odabir boja i njihovo značenje:
Žuta - daje elan i jača samopouzdanje. Ukoliko želite privući pozornost i istaknuti svoju osobnost - odjenite nešto žuto. Djeluje smirujuće.
Ljubičasta - želite li se zaštiti od nerazumnih zahtjeva, ljubičasta je dobar odabir. Simbolizira uzvišenost, dostojanstvenost i plemenitost. Ne preporuča se u poslovnom svijetu jer nas čini sjetnim, neodlučnim i skrhanim.
Bijela - daje poticaj, učinkovitost i jasnoću.
Ružičasta - šalje poruku da osoba vodi brigu o drugima. Odaje blagost i pristupačnost.
Siva - šalje poruku profinjenosti, profesionalnosti. Uz nepravilnu kombinaciju s drugim bojama može poslati poruku da je osoba niskog samopuzdanja.
Crna - daje dojam profesionalnosti i odlučnosti ali i distanciranosti.
Crvena - isijava samopouzdanjem i energijom. Vrlo oprezno s tom bojom. Daje dojam agresivnosti.
Zelena - ukoliko želite uklopiti u radno okruženje i izbjeći obveze - odjenite zeleno. Simbolizira vedrinu.
Plava - boja razuma i rizika. Dobar odabir.
 
Vrh Dno