• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ko jos cita?!

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Genocid nad knjigama u beogradskom kafiću “Time Out”, neko je želeo da napravi “domaćinsku” atmosferu tako što će poređati na police knjige. Međutim, polica je bila plitka pa knjige nisu mogle da stanu.
Problem je rešio vrlo jednostavno – pretesterisao je knjige na pola, i sad baš lepo izgledaju poređane na polici.
k11.jpg

k21.jpg

k31.jpg

centru Beograda!

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja bih to nazvao balvanizam. To je kad Bog nekome da pare, a mozga ni za lek.
Jel se sećate vremena kad se imalo para, kupovali veliki regali, pa onda odete i kupite dva metra njiga (recimo ruske klasike), napunite regal i nikada ih ne otvorite?

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
da neki su stvarno kupovali knjige na metar a gledali i prema boji regala ili tepiha.... to je bio snobizam...:o

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Jaco, i danas toga ima. Samo što je manji broj ljudi koji kupuju zbog radi toga, ali su zato metri knjiga sve duži.
Hoću da kažem da ima bogatih koji su jedva školu završili. Uostalom, pogledajte ko u vašem gradu vozi džipove.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
znam, to je i sramota za ovaj narod, nepismeni sede u Skupštini.... a navodno sve pametnjakovići sa nekakvim doktoratima... a krimosi su posebna priča...

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Nekada se imalo daleko više para, pamtim da su u firmi moje majke kupovali knjige na kredit koje nikada nisu otvorili. Kupovali su po boji, po dužini, po izboru poveza, itd. Danas ih prodaju uličnim prodavcima knjiga da bi preživeli, kad ih ionako nisu ni čitali. Tako meni dođu u ruke dobro očuvane knjige za male pare, a naročito se oduševim kada naiđem na neke retke knjige koje se više ne štampaju. Generalno, danas se slabo čitaju knjige i one iz biblioteke, a zamislite tek koliko je danas neko spreman da izdvoji od svojih primanja i kupi novu knjigu. Ali to nije razlog da se ne pozajmi neka dobra knjiga i nauči nešto.

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
I internet ima dosta udela u tome... Gledam klince... Njihova logika je: zasto se zamarati citanjem, kad se moze naci prepricana verzija ili odgledati film....A sto ne umeju sklopiti prosto-prosirenu recenicu bez cuvenog: iskuliraj, lajkuj me i ostalog, nema veze.... 'Ajd, pa vozdra....:bljak:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I školstvo ima svoju odgovornost u svemu ovome. Deca više nemaju obaveznu lektiru.

PS. lutalica lajkovao sam ti post. :D

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
:roflmao: .... Dobro je... ja se vec zabrinula...;)

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
ja sam moje dobro sačuvane knjige, koje su davno pročitane, poklonila školi u Slankamenu, koja je to radost bila .... sada stvarno malo čitam, nekada uzmem ponovo da pročitam neke.....:)

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
jeste bila Beletristika i neke davno pročitane bajke ali oni su bili zaista zahvalni...:)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Poklonu se u zube ne gleda. Uostalom, poklonila si im ono što si imala.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
komšija klinac, koji ide u tu školu, kaže da uzimaju učiteljice "one velike knjige" a oni bajke....:)

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Ja jos citam knjige.Ali ne iz bibljioteke.Vec odem do knjizare i kupim sebi knjigu.Volim da imam knjige kod sebe koje sam procitala.A tako mogu jos da nekome dam da procita.

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Super Jan.Meni je to bas lepo, kada imas svoje knjige.Pa tako mozes i ponovo neku da uzmes i procitas

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Polovina mi je ostala od mog deke, a kasnije sam nastavio da kupujem. Imao sam sreću da se upoznam sa uličnim prodavcem knjiga u mom gradu i da sarađujem sa njim, tako da do njega dođu polovne dobro očuvane knjige koje mi ostavi. Mada, ima dosta skupuh knjiga koje retko ko danas može sebi da priušti.:)

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Kod mene je moj pokojni otac voleo da cita.Pa smo tako ja i on zapoceli tu kupovinu sa knjigam.

Vrh Dno