• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ko je spasao Čedu?

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Srpsko tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv Čedomira Jovanovića, predsednika Liberalno-demokratske partije, koju je podnela Agencija za borbu protiv korupcije zbog neprijavljivanja prihoda.

Kao što su "Vesti" pisale pre više od mesec dana, nakon što je prijava stigla u tužilaštvo, na insistiranje "viših instanci", ona je odbačena, uprkos tome što je prepuna dokaza da Jovanović nije prijavio imovinu i prihode koje je po zakonu obavezan. Inače, prema zakonu, za neprijavljivanje imovine funkcionerima preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina.


Jovanović je prijavio da ima prihode od poslaničke plate, nešto veće od 100.000 dinara, a žena mu je prijavila relativno malu platu. Međutim, Agencija je to proverila i dobila podatke da je na njegov račun u više navrata prebačeno mnogo para. Tako su mu sa ženinog računa, koja zvanično radi praktično za minimalac, prebačeno nekoliko puta od 800.000 do milion dinara. Takođe, od jedne firme na račun mu je leglo i preko deset miliona dinara za nekakve konsultantske usluge. Sve to Jovanović nije prijavio kao lične prihode, pa ostaje nejasno zbog čega je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv njega - kaže izvor "Vesti" iz Ministarstva pravde koji je imao uvid u krivičnu prijavu protiv lidera LDP-a.

Kada je krivična prijava protiv Jovanovića stigla u tužilaštvo, njegov advokat došao je do primerka prijave pre nego što je tužilaštvo uopšte odlučivalo o njenoj sudbini, saznajemo od osobe bliske vrhu LDP-a.

- Kad je advokat dobio primerak krivične prijave protiv Jovanovića, shvatio je da nema šale i platio porez na sve prihode, u iznosu od pet miliona dinara. To znači da je imao zaradu od nekoliko desetina miliona dinara, odnosno više stotina hiljada evra, iako zvanično zarađuje samo poslaničku platu - kaže izvor "Vesti" iz ove stranke.
Kako bi rešili ovaj "problem", u tužilaštvu je formirana komisija koja razmatra odbacivanje krivične prijave protiv Jovanovića i hitno donosi odluku da se to i učini jer, prema njihovom mišljenju, "Jovanović nije imao nameru da izvrši krivično delo".

To je dokazao njegovim nakandnim ponašanjem jer je nakon podnošenja krivične prijave prijavio imovinu i uredno platio porez. O tome je Jovanović obavešten, ali ne i Agencija koja je podnela prijavu i koja se sve vreme raspituje za njenu sudbinu, ne znajući šta se dešava u pozadini.

Inače, kako pišu beogradski mediji, Jovanović najavljuje tužbu protiv Agencije za borbu protiv korupcije, jer mu je ona navodno "narušila ugled u javnosti".


Vesti Online
 

gorance

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.11.2010.
Poruke
1.241
Broj reagovanja
66
Horoskop
Devica
spasili i platili verovatno oni koju mu kao domaci zadatak daju instrukcije kako i sta da prica i o kome da prica....

be
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
O imovini političara bi mogli da baš "popričamo". Čeda je sada pravi "junak" srpske političke scene, ali sam gotovo siguran da 95% političara u Srbiji radi sumnjive radnje.
O imovini stranaka, njihovim "donatorima" da ne govorim.
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
koje licemerstvo..da ne kazem nista gore...a obicnim ljudima ,pojedinim penzionerima oduzimaju imovinu,vode procese,veoma azurno,ako su duzni za struju vodu,komunalije,bilo koliko..
 
Vrh Dno