Ko je najviše uticao na formiranje vaše ličnosti ?

Boki

Suspendovan nalog
Deo karaktera je zapisan u genima, ali dosta uticaja na formiranje ličnosti ima i okolina..
Da li je to mama, tata..oba roditelja, babe, dede, škola, društvo.....ili nešto drugo? I na koji način?
 

Boki

Suspendovan nalog
Na formiranje moje ličnosti uticao je deda, otac moje majke. Veliki boem, intelektualac, ali ne i strog čovek. Kada vratim sećanje unazad, prosto mi iskaču slike pred očima kako sam ja na njega gledao, kako ga slušao i šta sam sve upijao kao dete. Da nije bilo njega, ko zna šta bi od mene ostalo, možda samo ljuštura od čoveka. Sve što danas znam, za sve ono što sam zainteresovan, sve ono što sam zavoleo i što imam, ostalo je upravo od njega. Možda danas ne bi bio toliko ponosan na mene, jer znam da je od ljudi uvek mnogo očekivao. :unsure:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Član
Na mene je najveći uticaj imala tatina mama od nje sam mnogo naučila i zahvaljujući njoj i njenom pritisku, zavolela mnogo lepog, kulturnog i skoro sve je ostalo u meni...
 

Boki

Suspendovan nalog
Tebi su bili bliski ili Šopenhauer ili Ajnštajn...imala si izgleda dobru kombinaciju. :thumbsup:
 

Džudi72

Neobaveštena
Član
Dosta je uticao tata, ali i mama ima svoj udeo u formiranju moje ličnosti. Od nje sam nasledila ljubav prema knjigama, od tate emotivnost, ona je bila jači karakter, tata slabiji, tako da sam ispala kao neki miks njih dvoje.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Mama. Bila je domaćica, puno je razgovarala sa mnom. Urezala mi je one univerzalne ljudske vrednosti, zbog kojih ponekad pomislim da sam naivan, nesposoban pa i glup. Ali, naravno, znam da nije tako.
U poslednje vreme i Alchajmer utiče na moju ličnoS.
 

Icy

White Wolfess
Član
Pre svega tata, kao moj uzor i model. Potom mama, nežna i brižljiva a jednako stroga i oštra. A šlag na torti je baka, mamina majka, jaka, stamena, prepametna žena bez i jednog razreda osnovne škole. Od kako nemam dve jake ličnosti u svom životu, osetila sam se kao da mi je ceo svet pao na pleća, a gle čuda nisam se slomila pod tim teretom :) Toliko o uticaju i uzorima ;)
 

Njavica

Dreamer.
Član
Od roditelja i koliko vidim oboje su deo ovoga što sam ja danas
Mama je bila jedna super jaka žena, i zaista se nadam da sam ja bar delom tu stvar povukla od nje, a na tatu naravno ovu moju eksplozivnost, što nekad za sitnicu znam da poludim kapiram da je to deo karaktera tako. Oboje stabilni i normalni, i skromni.
 

Njavica

Dreamer.
Član
zapravo mislim da je kuća ta koja određuje kakav ćeš postati danas sutra kao osoba. mame tate bake i deke su obično oni koji utiču na naše ponašanje vaspitanje i odrastanje, i celokupno onda postanemo kakvi jesmo danas
 

Taca

ona, stara
Član
A u virtuelnom svetu? Ko je osoba ili osobe koje su uticale na vas da postanete ovakvi kavki jeste? Ko je ostaio neizbrisiv pečat, od koga ste učili?
 

Oljenka

Poznata ličnost
Član
Po pitanju teme,porodica.A u virtuali jedna zenica koja je dugo godina,setala netom i drustvenim mrezama,savetima kako i zasto ima razlike a i slicnosti sa RL.Shvatila sam da bez obzira koji je vid karakter ne moze da se promeni,pa se po tome prepozna!
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Za virtuelni svet... Kasno sam ga spoznao, odnosno bio sam vec mator kad je otkriven, tako da tu nije moglo nista da se popravi. :)
 

Taca

ona, stara
Član
Verujem da svi rastemo, postajemo bolji, da nas izbor prijatelja oblikuje i zajedno smo stalno na svom putu koji se zove život.
Moj virtuelni put počeo je sa @Nicky i @Stemis . Hvala obojici za sve što sam naučila od vas i izbegla mnoge zamke. 😊
 
Vrh Dno