• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ko dobija nacionalnu penziju...

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Pogledajte ko dobija
nacionalnu penzijuSedmočlana komisija za dodelu nacionalnih penzija u satavu Miodrag Radovanović Mrgud, predsednik, Bojana Borić Brešković, Jovan Kolundžija, Živorad Ajdačić, Viktor Šećerovski, Zvonko Petković i Tihomir Stanić izabrala je 50 umetnika i kulturnih poslenika koji će dobijati dodatak od 50.000 dinara na redovnu penziju, pišu Novosti.


Na sednici u utorak, članovi komisije su spisak od 45 dobitnika nacionalne penzije, koji su sačinili na prethodnoj sesiji, potvrdili i dodali još pet imena. To su, kako su Novosti nezvanično saznale, pisci Miodrag Ilić i Dušan M. Petrović, likovni umetnik Svetozar Đorđević, glumac Goran Sultanović i kulturni poslenik Spasoje Grdinić.

260882-milovan-vitezovic.jpg

Autor "Lajanja na Zvezde": Milovan Vitezović| Foto: Petar Marković

Na pomenutom spisku od 45 nacionalnih penzionera su pisci Milovan Vitezović, Vito Marković, Marko Nedić, Vladimir Lutkov, Zorica Arsić Mandarić, Slobodan Pavićević, Milica Jeftimijević Lilić, Milena Jovović i Blagoje Baković.

260841-miki-manojlovic01.jpg

Čuveni glumac: Predrag Miki Manojlović | Foto: Petar Marković

Iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa, nacionalne penzije su dobili Vera Radosavljević i Nikola Kusovac, a iz muzičkog stvaralaštva Fejat Sejdić, Vojislav Borisavljević, Slobodan Atanacković, Olivera Katarina, Predrag Živković Tozovac, Minja Subota, Ivana Trišić i Vera Zloković.....

Pročitajte više u:
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/pogledajte-ko-dobija-nacionalnu-penziju/8426


 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Čitam da su se preglasavali oko Olivere Katarine. Sram ih bilo!
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Da znaš.... ma ti iz komisije imaju svoje velike penzije pa ih baš briga za druge....:thumbsdown:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Miki Jevremović: Moje pesme su bolje od klasike!


225204657.jpg


Nakon što je sedam puta konkurisao, Miki Jevremović je konačno dobio nacionalnu penziju! Zbog njega je sa spiska ispao Dejan Đurović, voditelj i promoter kultne emisije „Dragstor ozbiljne muzike“, što je izazvalo negodovanje glumca Miodraga Radovanovića Mrguda, predsednika komisije.

- Ovaj izbor otvorio je pitanje da li su drndalajke i kafanske pesme doprinele nacionalnoj kulturi ili je to učinio „Dragstor ozbiljne muzike“, koji je Đurović pokrenuo - rekao je Radovanović za beogradske medije. Iako nije pomenuo Mikija Jevremovića, jasno se zna da je mislio na njega, s obzirom na to da je upravo Miki upao na Đurovićevo mesto.

Ovim povodom pozvali smo novopečenog „nacionalnog penzionera“, koji nam je rekao:...

više na str:
http://www.svetplus.com/vesti.asp?vid=23864
 
Vrh Dno