• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kanađani našli lek protiv raka, farmaceutske firme ga odbijaju

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Naučnici sa Univerziteta Alberta izlečili su rak korišćenjem vrlo jednostavne tehnike. Za lečenje je potreban dihloracetat (DCA) koji se trenutno koristi za poremećaje metabolizma, pa ne postoji strah od nuspojava ili neželjenih dugoročnih efekata. Ovaj lek nije potrebno patentirati, tako da ga svako može upotrebljavati brzo i jeftino, za razliku od skupih lekova protiv raka koje nude velike farmaceutske kompanije

Kanadski tim je DCA testirao na ljudskim ćelijama i dokazao da je ova supstanca uspešno savladala rak pluća, grudi i mozga, dok su sve zdrave ćelije prošle bez oštećenja.


Nedavno su i kubanski naučnici objavili da će vakcina "cimavaks - efg", protiv raka pluća u poodmaklom stadijumu, za dva meseca biti dostupna i pacijentima u Srbiji,
Eksperimenti su vršeni na laboratorijskim životinjama kod kojih se deo organizma zahvaćen ćelijama kancera smanjio kada su im u vodu za piće stavljali DCA.


U ljudskim ćelijama postoje prirodni mehanizmi za borbu protiv tumora - ćelijske organele mitohondrije. Međutim, neophodno ih je podstaći da bi obavljale svoju funkciju.

Naučnici, koji su smatrali da su mitohondrije oštećene i neaktivne u borbi protiv raka, svoja istraživanja su usmerili na glukolizu, koja je manje efikasna u borbi protiv raka a stvara veće troškove.

Bez patenta nema zarade

Lečenje uz pomoć DCA ne oslanja se na glukolizu nego na mitohondrije, koje podstiče na borbu protiv ćelija raka.

Ovaj efekat dozvoljava reaktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondrije u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o ćelijama raka.

Bez apoptoze tumori brzo i neobuzdano rastu jer njihove ćelije odbijaju da se "ugase". Funkcionalne i aktivirane mitohondrije, zahvaljujući DCA, pokreću taj proces i jednostavno uništavaju ćelije raka.

Isključivanjem procesa glukolize telo proizvodi manje mlečne kiseline, pa se oštećeno tkivo oko ćelija raka ne raspada i ne stvara podlogu za nove tumore.

Farmaceutske kompanije ne ulažu u ova istraživanja jer metodu DCA nije moguće patentirati, a bez patenta ne mogu zaraditi novac.

Ignorišući velike kompanije, ovu metodu bi sada trebalo da počnu da istražuju nezavisne laboratorije kako bi potvrdile otkrića i proizvele lek.

Sav istraživački rad mogao bi biti obavljen u saradnji sa mnogobrojnim fakultetima širom sveta, kojima bi bilo drago da učestvuju u takvom istraživanju i pomognu u razvoju efikasnog leka protiv raka.

Vesti online
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
samo bih dopunila objasnjenjem sta je DCA..


154484.jpg


Šta je DCA

Dihloracetat ili dihloracetatna kiselina je hemijski spoj kod koga su atomi vodonika u metilnoj grupi zamenjeni atomima hlora. Trenutno se u medicini koristi za lečenje poremećaja metabolizma.

Kako deluje

Dihloracetat podstiče mitohondrije, male organele unutar ćelije odgovorne za proizvodnju 95 odsto energije koja je potrebna organizmu, na borbu protiv ćelija raka. DCA u mitohondrijama pokreće program za samouništenje, koji se aktivira u prisustvu ćelija raka.Izvor Kurir.
 
Vrh Dno