• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kako pušenje utjeće na seks

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
5 načina na koje pušenje utječe na seks

06.02.2013. Zadovoljna

Pušenje cigareta često utječe na odnose i veze s drugim ljudima. Stoji li vaša nezdrava navika na putu ostvarenja u ljubavi i seksu? Ako da, to vam može biti dodatni poticaj da se riješite ovog vrlo raširenog i nimalo bezazlenog poroka

60495145.jpg


Seksualna se izdržljivost kod pušača s godinama smanjuje
1. Spavanje

I ako ste pušač koji dnevno popuši šest ili sedam cigareta, vjerojatno će vam cigaretni dim ostati u kosi. Dođete li umorni s posla i ne da vam se tuširati i prati kosa i vjerojatno zbog toga nećete uživati u nježnostima te noći što u konačnici može doprinijeti udaljavanju od partnera.

2. Odjeća i namještaj
Možda vaš partner ne želi da mu odjeća, plahte ili namještaj pokupi miris dima ili obrnuto. Vjerujte da onaj kojeg to smeta neće biti oduševljen što stalno mora čistiti i osvježavati prostor. Cigareta tako može postati vrlo osjetljiv okidači za svađe.

3. Bolest
Ljudi koji puše moraju brinuti o bolesti srca, pluća i strahovati od drugih ozbiljnih problema, a da ne spominjemo da se pušači i razbolijevaju puno češće te su skloniji kašlju i prehladama. Smanjite li ili prestanete pušiti, izbjeći ćete mnoge boljke.

4. Seks
Kao što je i dokazano mnogim istraživanjima, seksualna se izdržljivost kod pušača s godinama smanjuje. Puhanje i česte pauze i u najjednostavnijim pozama mogu dovesti do frustriranosti i smanjenja seksualne aktivnosti - ostavljajući oba partnera nezadovoljnima.

5. Kontracepcija
U uputama za korištenje raznih vrsta oralnih kontraceptiva za žene navodi se da one iznad 25 godina ne bi trebale pušiti dok provode terapiju. Postoje dokazi da kontracepcijske tablete mogu smanjiti ili čak uzrokovati srčane probleme ako ste pušač.
Zato, nemojte riskirati i radije se držite tableta nego cigareta. No pušenje smanjuje i plodnost pa ako planirate proširiti obitelj vodite računa i o tome.

Pušenje može utjecati na odnose i veze s drugim ljudimaIzvor:Zadovoljna
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Na ovu temu mogu da govorim samo iz ličnog iskustva. Sa pušenjem sam aktivno počeo septembra 1996.godine. Koncentracija i pažnja na nešto što radim je bolja dok povremeno u toku posla, učenja ili čitanja zapalim cigaretu. Sa seksom hvala bogu, nisam imao nikada problema što se cigareta tiče. Pušim i pre i posle toga.:)
Što se spavanja tiče, hrčem, to može da smeta, ali se ne gušim, ne kašljam.
Što se mirisa duvana tiče...nije sve mirišljavo.:laugh: Postoje parfemi koji meni više smrde, guše i otužniji su od duvana.
Sve u svemu, nikotin je navikao na mene a ja na njega, u simbiozi smo punih 16.godina.:notworthy:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
možda ima istine u tome, ja pušim cigarete, pa me možda više i zbog toga ne interesuje sex....:laugh:
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ma svakog interesuje seks, samo je pitanje da li može, koliko dugo, koliko često, i da li ima s kim.:laugh:
 
Vrh Dno