• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kako prepoznati lažne prijatelje?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Zamislite da imate prijatelja/icu, nekog koga volite i kome se poveravate, a da ta osoba, u stvari, ima negativna osećanja prema vama. Naravno, kad ste zajedno navući će osmeh na lice, ali u svom srcu vam zamera, oseća ogorčenost, a ponekad vas i mrzi.

Upozoravajući znaci

1. Kad ste vi toj osobi potrebni, opseda vas, ali onog trenutka kad vama nešto treba – rame za plakanje, obrok, poverenje – nema je nigde.

2. Unutrašnji osećaj vam govori da ni pod kakvim okolnostima ne treba da verujete toj osobi. Međutim, ne možete da odredite zašto se tako osećate.

3. Zbog većine komentara koje vam upućuje, osećate se loše.

4. Kad ste srećni, ne može da bude srećna zbog vas, ali čini se da skoro pa procveta kad vam krene loše.

5. Shvatate da se gotovo svi vaši međusobni razgovori vrte oko nje: njenih problema, njenog života, ali ne oko vas.
lazni%20prijatelji_1351091471_420x0.jpg

6. Otkrili ste da vas ogovara.

7. Nadruštvenim mrežamapiše suptilne uvrede o vama i drugim prijateljima. A kad vi nešto postavite, redovno vas ismeva ili je okrutna.

8. Počinjete da primećujete da u razgovoru morate da budete vrlo oprezni jer ne možete da kažete kako se zaista osećate bojeći se da je ne naljutite.

9. Razgovara s vama kao da ste malo dete.

10. Ne žuri da vam odgovori na poruke, mejlove ili pozive... osim ako joj nešto ne treba od vas.

11. Toliko vas kritikuje (za vaše dobro) da se pitate na čijoj je strani.

12. Možda je promućurna, ali istovremeno sasvim netaktična (kao da nema saosećanja). Imate li problema s mužem ili decom, daće vam stotinu saveta i potruditi se da naglasi koliko grešite, piše

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Oni lukaviji, a ima ih, se prepoznaju u nevolji. Neko mi rece: sto manje prijatelja, manje je i neprijatelja, i rekao bih da je u pravu.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Oni lukaviji, a ima ih, se prepoznaju u nevolji. Neko mi rece: sto manje prijatelja, manje je i neprijatelja, i rekao bih da je u pravu.

..........na zalost izgleda da je tako..........mada po mom misljenju mozda je najbolje napraviti neku distancu..........sa svima si ok ali sa nikim previse.....ali.... treba uvek imati nekog sa kime je covek bas blizak.....pravog prijatelja....bar jednog:)

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Do sad je bilo bas to - na distanci sa svima: dobar si s njima, ali ne previse.....Sad mi pocinje nedostajati upravo prisnost sa pravim prijateljem, sa kim mozes podeliti ono sto nekad neces ni sa sobom da podelis.... Osecati li nekad i vi takvu potrebu?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Osecati li nekad i vi takvu potrebu?
Muškarci su, rekao bih, tu dosta zatvoreniji od žena. Imam dosta prijatelja, ali sam se samo jednom mogao poveriti. Naša (muška) prijateljstva su uglavnom nastala zabave ili hobija radi, za razliku od žena, koje kao da imaju potrebu. Reče ovo neko, ali se ne sećam ko. Interesantno je da postoje primeri gde se muškarci lakše poveravaju prijateljicama.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
......paaaa.........meni se cesto desava da imam potrebu da se nekome poverim........i u srbiji imam kome.........a ovde u rusiji mi bas fali jedna dobra prijateljica..........da sednemo pored mora na neku klupicu....pijuckamo kaficu i caskamo.......... sada to radim sa mojim dragim..........ali.........ipak mi fale moje drugarice:shy:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Nemam puno prijatelja jer sam se oslobodila lažnih koji su me opterećivali i koji su činili sve da se loše osećam.
Čuvam neka stara prijateljstva, gradim nova...i više volim da imam prijatelja nego prijateljicu.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Šta će Ti neprijatelj ako imaš takvog "prijatelja" :mask:

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Iskusio, okrenuo novi list, krenuo dalje. Poverenje su teško kod mene sticali, a izgubili ga brzinom svetlosti. Šokira saznanje šta su neki smatrali prijateljstvom.:depressed:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Da bi prijatelja prepoznao danas, samo mu potraži pare na zajam.... :rolleyes:

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Ne znam ni ja, ali izgleda da je tako...Mozda nema rivaliteta izmedju osoba sprotnog pola...I mozda jasnije, trezvenije sagledavaju stvari, kad ih posmatraju sa suprotne strane...:genije:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Stemis, moji prijatelji i poznanici su manje sujetni od prijateljica i poznanica. I nekako mi je lakše da se otvorim prijatelju nego prijateljici..tu je što kaže lutalica i pitanje rivaliteta, i drugačiji način razmišljanja. Možda je jedan od razloga tog druženja sa prijateljima suprotnog pola i činjenica da sam odrasla u "muškom okruženju"...u detinjstvu sam se više družila sa dečacima..bilo ih je više u mojoj ulici..tako da se to spontano nastavilo i kasnije.
I moja sestra ima više prijatelja, čak i sada kada je udata, čak joj je kuma na venčanju bio najbolji drug..zet nije ljubomoran, on se družio više sa prijateljicama:) a sada se druže i porodično.
Obrasac ponašanja sam prenela na sestru..:)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Da, slažem se i mislim da je zapravo taj rivalitet presudan. Ja bih to nazvao sukobom interesa. :D

Vrh Dno