• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kako joga utjeće na vaš orgazam

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Jogom do boljeg seksualnog života

2390_big.jpg


Otkrijte kako joga može utjecati na vaše doživljavanje orgazma i cjelokupni seksualni život


Činjenica jest da ćete doživjeti bolji seks što ste fleksibilniji. Tu vam joga može itekako pomoći, jer njome izgrađujete snažnije i gipkije tijelo, a to vodi i do više akcije u spavaćoj sobi, tvrdi Ellen Barrett, autorica knjige „Sexy Yoga“. – Joga pomaže poboljšati fleksibilnost, a to vam pomaže da se opustite i isprobate nove stvari u spavaćoj sobi (ili bilo gdje drugdje). Ona i tvrdi kako postoji pet razloga zašto biste se trebali „baciti“ na strunjaču prije kreveta.

1. Pomaže protok krvi

Joga pomaže protok krvi po cijelom tijelu, a neki položaji, kao što je Orao (Garudasana) tjeraju je direktno u zdjelicu. Kad sva ta krv jurne u vaše intimno područje, odmah vam postaje vruće. Ta vrućina u kombinaciji s dotokom krvi u klitoris, povećat će vam osjetljivost u tom području kao i želju za seksom.

joga%20seks04.jpg

PoložajGarudasana

2. Zbog jačih mišića, jača orgazam

Joga tonira i jača takozvane mišiće core-a, kojega čine mišići abdomena, leđa i zdjelice. Što više radite na ovim mišićima (pogotovo zdjeličnim), to ćete imati lakšu i veću pokretljivost. Isto tako imat ćete i jača stezanja i otpuštanja mišića, odnosno intenzivnije orgazme.

3. Povećava samopouzdanje

Smirivanje uma i fokusiranje na disanje za vrijeme držanja joga položaja pomaže vam da postanete svjesni sami sebe i svojih potreba (joga je meditacija u pokretu). - Kad uzmete vremena da razmislite o svemu, znati ćete što je potrebno da vas partner zadovolji, kaže Barrett. - Tad te svoje potrebe i osjećaje možete izraziti partneru za vrijeme seksa. Znati što točno želite i kako to želite, podići će vam samopouzdanje i biti ćete neusporedivo zadovoljniji kako seksualno, tako i psihološki.

joga%20seks02.jpg

Položaj Upavistha Konasana

4. Olakšava bol

Za neke žene, osobito one koje redovito trče, ukočenost kukova i bedara može otežati seks, no joga može smanjiti bol, umanjujući napetost i opuštajući kukove. – Napetost u kukovima može utjecati na to kako vaša zdjelica radi, ističe Barrett. – Jedan ukočen mišić vodi do drugog, zbog čega se nećete osjećati ugodno, a smanjit ćete i mogućnost da doživite orgazam. Opustite mišiće i sve će lakše i bolje

5. Daje vam „ono nešto“ (faktor X)

Joga položaji kao što su trokut (Trikonasana) ili poza Upavistha Konasana stimuliraju vaše čakre. Prema istočnoj filozofiji, vašim seksualnim životom upravljaju te čakre – energija vašeg tijela je centrirana oko kralježnice. – Kad su vaše čakre otvorene i dobro funkcioniraju i vaši će seksualni odnosi biti uzbudljivi i energični, tvrdi Barrett. Vaše tri „seksualne“ čakre su korijenska čakra (nalazi se u perineumu – području između međice i anusa), sakralna čakra (u središtu vašeg nižeg abdomena, iznad spolnih organa) i srčana čakra (smještena je u visini srca, u sredini prsa)
Joga obogaćuje ova kritična područja krvlju i „pranom“, životnom energijom. Ovo promiče otvorenost i smanjuje seksualnu inhibiciju, što vas čini boljim seksualnim partnerom, a time i sretnijom osobom.

joga%20seks03.jpg

Položaj Trikonasana
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
ovo definitivno nije za mene ni po kom osnovu....:laugh: ja i sex... ja i joga.... nema šanse...:thumbsdown:
 
Vrh Dno