Kako fontane jonizuju vazduh i utiču na životnu sredinu?

Zlatko

Suspendovan nalog
Član
Voda koja izvire iz fontane, iz kamena ili amfore i pada u posudu od keramike ili se sliva niz kamene ploče ili bele rečne oblutke, kruži neprestano stvarajući divan zvuk vode – žubor i što je veoma bitno za prostor u kojem se fontana nalazi – dolazi do negativne jonizacije vazduha. Čestice prašine, dima, pepela, virusi, otrovi, elektromagnetna zračenja različitih uređaja i aparata su neutralni ili pozitivno naelektrisani i svi zajedno smetaju čoveku i prljaju njegov životni prostor. Uloga negativnih jona je da za sebe vezuju neutralne i pozitivno naelektrisane čestice i tada zajedno, vezani, padaju na tlo. Ako ih čovek i udahne u toku kretanja ka podu nije toliko opasno, jer ih filteri našeg organizma u disajnim putevima efikasno zaustavljaju.

Boravak u prirodi pored velikog vodopada koji se stropoštava u bistro i iskričavo jezero je svakako jedan od najjačih generatora negativnih jona, ali Vi u Vaš dom ili kancelariju ne možete imati taj vodopad. Ali zato možete u periodu između dva izleta pored tog vodopada imati Vašu fontanu koja će Vašu mikro klimu toliko oplemeniti da će to zaista uticati na Vaše zdravlje i raspoloženje. Fontana nije čarobni izvor koji je svemoguć, da bi očekivali da ona sve uraditi za Vas. Ne, ona će Vam samo pomoći da Vaš život ukupno bude kvalitetniji, i da Vas podseća da se za vikend vratite u prirodu. Na kraju zaključujemo da sami možete na vrlo jednostavan način obezbedite sebi generator jonizacije vazduha postavljanjem fontane u vaš životni prostor.
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
To je on smislio da živimo 300 godina, radimo za minimalac i ne idemo u peMziju nikad. E pa nećeš majstore, pušim 3 kutije na dan! :smuggreen:
 
Vrh Dno