• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kako da se volite na daljinu

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Evo kako da se volite na daljinu
Veze na daljinu predstavljaju svojevrstan test za svaki par, ali uz ove savete ćete naučiti kako da lakše prebrodite ovaj period.
v236591p0.jpg
Mnoge veze na daljinu pod pritiskom razdvojenosti nažalost pucaju ali, verovali ili ne, uz pravo raspoloženje nije ih teško održati.
"Nekada veze na daljinu mogu biti dobre za odnos, jer dobijate šansu da nedostajete jedno drugom. Međutim, bez obzira na to koliko ste zaljubljeni potrebno je uraditi neke kreativne stvari kako biste ostali povezani", kaže psihoterapeut Tina Tesina, autorka knjige "The Commuter Marriage: Keep Your Relationship Close While You're Far Apart".
Evo još nekoliko savet koji će vam pomoći da ublažite daljinu:
1. Pošaljite partneru razglednicu sa slikom grada u kojem sete i napišite: "Volela bih da si ovde".
2. Napravite radio stanicu gde ćete puštati omiljene pesme samo za partnera, zatim mu pošaljite link kako bi mogao da uživa.
3. Otvorite profil na Facebooku, ili Google+ gde ćete jedno drugom biti jedini prijatelij i ceo dan razmenjivati slike, statuse, pesme u totalnoj opuštenosti, savetuje "Kosmopoliten" (Cosmopolitan).
4. Napravite kalendar sa svojim najseksepilnijim slikama i pošaljite mu poštom. Verujte nam, lakše će mu prolaziti dani dok vas ponovo ne vidi.
5. Pošaljite mu knjigu "Kamasutra" ali sa zaokruženim pozama koje morate da probati čim se vidite.
6. Ako znate gde je na večeri sa svojim prijateljima, kontaktirajte restoran i naručite im turu pića.
7. Umesto srceparajućih pesama, šaljite mu smešne video klipove.
8. Ako ste pred izlazak "razapeti" između dve haljine ispozirajte kao diva, a onda mu pošaljite obe slike da odluči u kojoj haljini lepše izgledate. Isto postupite kada njemu zatreba modna pomoć.
9. Zakažite sastanak Skype, a onda igrajte poker u skidanje.
10. Okružite kompjuter romantičnim svećama sledeći put kada budete imali Skype randevu.
(MONDO)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Cisto da se zna u ljubav na daljinu ne verujem. Pristalica sam one: daleko od ociju, daleko od srca :genije:

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
ni ja ne verujem bas mnogo u ljubav na daljinu... Volim da su mi blizu oni koje volim, da su najblize... bas zato moj suprug nije otisao da radi u inostranstvo, da bude bez nas ni na privikavanju :)

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Sve ovo sto je Tina navela kod nekih parova moze da izazove kontra efekat i da padnu "u bedak" sto tog trenutka nisu zajedno i bar deo svega podele uzivo. :oops:
Nije da ne verujem da ljubav na daljinu ne moze da traje jedno vreme ali kad-tad puca.

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Slazem se Lu,a takodje verujem u ovo stao je anchy navela"daleko od ociju daleko od srca"

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Moje misljenje.Kada se hoce, moze se sve.Moja drugarica se udala iz Slovenije u SAD.Upoznali se preko fejsa i sada su svi happy.Samo treba za nesto takvo imati dovoljno strpljenja, poverenja jedno u drugo i snage.
demotivacija.rs_Ne-unitava-ljubav-daljina-nego-strah-od-daljine_131825678742.jpg

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Ona je jedna hrabra, sad vec zena. :)
Jedno je kad nekog upoznas preko tih drustvenih mreza, pa se rodi ljubav i sve po redu ili "neredu" :D a drugo kada je par vec u vezi pa se razdvoji na neko vreme. Tada dolazi do izrazaja ta prava ljubav, pa i poverenje i strpljenje.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.......pa ja imam ljubav preko skajpa.......:(
........u vezi sam vise godina.........ali poslednjih godinu dana.....moj dragi je u Rusiji.......posto nismo vencani mogu da odem kod njega na svaka tri meseca po tri meseca...........

.....za sada nam funkcionise.......cujemo se kada dodje sa posla.....i dok ne zaspi gledamo se....caskamo............putem skajpa.........gldedamo iste filmove.......u isto vreme......iste serije...........komentarisemo ih......i tako....................................:(

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Jako teška stvar .... bilo da su se upoznali iz daljine, ili bili zajedno pa se rastavili ..... ne verujem u dugotrajnost takvog odnosa (iznosim lični stav) ..... prosto potrebno je da i ta daljina, ima neko ograničenje .... odnosno da postoji neki vremenski okvir u kome će ona postati blizna .... možda zvuči sebično, grubo .... ali koji je smisao veze ako nisi sa nekim ....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.......sad znate zasto mrzim ovu vlast i drzavu..........oboje smo zavrsili.......sto bi babe rekle visoke skole......a ne mozemo ni za osnovne potrebe da zaradimo.........

........tako da se onda mora trbuhom za kruhom........:zbunjen:

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
....eeeeehhhh..........to ti je zivot:oops:

sva sreca pa postoji internet..............:)

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
....eeeeehhhh..........to ti je zivot:oops:
sva sreca pa postoji internet..............:)

Pa ono postojala su i ljubavna pisma nekada, i ne mislim da se sve svodi na sex, ali malo ti tu priču uozbilji, ipak je fizičko prisustvo, fizičko prisustvo .... sve ostalo je šarena laža .... :(

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ufff, negde sam rekla da svi hoce da nesto steknu, bolje uslove... a cekajuci te bolje uslove samo izgubimo vreme...
Ja moram sebe da navedem kao primer, da nismo cekali bolja vremena, sada bi vec imali klince tinejdzere (a najbolja strana toga sto ti se klimaks ne poklopi sa pubertetom :roflmao:)... dobro smo u nekom mometntu prelomili da bolja vremena ipak cesce dolaze kada ih zajedno cekate. Nismo bili da on ode u inostranstvo, mada je vrlo trazene struke, ali smo zeleli da budemo zajedno... Prvih godinu i po dana braka smo ziveli u zajednici sa mojom svekrvom (bilo je neizdrzivo), pa sa mojom mamom (tesno, mali stan) i onda smo odlucili da kupimo stan... Imali smo srece da mozemo da beskamatno pozajmimo novac (prilicnu svotu novca), koji vracamo u ratama... Prilicno cega smo se i odrekli, ali ne mislim ipak i da zivimo losije od proseka... Oboje radimo, skoncentrisani smo sada vise na porodicu, odrekli smo se recimo nekih hobija , ali eto za 3 godine smo vratili trecinu svote... Najvaznije je da smo zajedno, da se volimo, da ipak imamo klinca i nadamo se bice ih jos ;), i da verovatno nista ne bismo uradili da se nismo udruzili! Jer kada ste odvojeni i zivite sami nemate taj osecaj, uvek prvo mislite o sebi (jer i nemate o kome drugom)... Sta znam, to je moje misljenje i iskustvo...

Naravno, postoje i price na daljinu koje uspeju, imamo i prijatelja koji je radio u emiratima oko 2 godine, a onda mu se i devojka pridruzila i osnovali su porodicu i zive lepo...imali su taj cilj... Samo, u nasoj vezi to ne bi uspelo, kod nas je takva ljubav da rastura, lakse bih se odrekla nekih privilegija nego, recimo sna u njegovom zagrljaju.....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
......naravno da je mnogo bolje kada su dvoje ljudi zajedno, nego kada su razdvojeni........ali ni ljubav na daljinu nije nemoguca.........mada ne verujem ni da to moze u nedogled.........sve ima svoje granice...

.......moja sestra je upznala na letovanju u Grckoj sadasnjeg muza i to je takodje bila ljubav na daljinu....poznavali su se oko 7 dana........ona se vratila u Srbiju.........pa onda je stupio na snagu internet.........i to je trajalo oko godinu dana...
iiiiiii...........onda su se vencali.............i sada zive srecno i zadovoljno vec 3 godine........

.....inace u zivotu ljudi podnose razlicite zrtve........mojoj majki rodjena sestra.......verila se i cekala je duze od godinu dana da se uda i ode u Nemacku.......a njena cerka....a moja sestra........imala je veliku muku dok nije naterala svog sadasnjeg muza da napusti Srbiju.......i to je bila ljubav na daljinu.........

.........i vise primera nemam..........:D

.......i ne znam zasto Tony misli da smo mi neozbiljni..........pa mi planiramo da se uozbiljimo........nego ne moze sve odjednom.......:rolleyes:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Prvih godinu i po dana braka smo ziveli u zajednici sa mojom svekrvom (bilo je neizdrzivo), pa sa mojom mamom (tesno, mali stan)
Tamara, izvini za citat, znam da uopšte nema veze sa temom i da sam ga izvukao iz konteksta, ali me je slatko nasmejalo poređenje življenja sa svekrivom i majkom. :)

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Tamara, izvini za citat, znam da uopšte nema veze sa temom i da sam ga izvukao iz konteksta, ali me je slatko nasmejalo poređenje življenja sa svekrivom i majkom. :)

A i ja sam se u sekundi nasmejala kad sam vec napisala i bas pomislih ovo sam majstorski izvela... ma svaka mi je ka' u Njegosa :roflmao:

Vrh Dno