Kako da batalim pljuge?

Gagisha

Novajlija
Stravstven sam pušač preko 25 godina.
U mom okruženju,mislim da su svi ili dobra većina koji su duvanili batalili pljuge.
Kada sam ih pitao kako su i na koji način uspeli,rekli su samo volja i volja
Ja volje imam,ali nikako da počnem sa danom i rečenicom "E,od danas više neću da pušim"

Ima li bivših pušača? Saveti? Iskustva?
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Pusio sam 28 godina. Subota jutro, pijem jutarnju kafu i saopstavam ženi da više neću da pušim. Čvrsto sam bio rešio i izdržao. Prva tri dana golgota, ali posle toga mnogo lakše. Desetak dana je trajala kriza. Nikakve bombone, grickalice, zaključavanje u podrumu... Samo želja i volja.
 

Gagisha

Novajlija
A jel ti supruga pušač?
Moja jeste,pa me to malo remeti.
I ona ima volju i želju,ali nikako da krenemo.
Sve neki glupi razlozi za odlaganje.
Te,ajde da sačekamo Uskrs da prođe. Pa ajde da sačekamo posle slave Đurđevdana kod kumova.
Sve nešto odlažemo oboje zbog glupih i smešnih razloga.
Već me je i sramota toga i stidim se samog sebe i glupih razloga
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Jeste pušač, i ona nije prestala, mada pusi uz kafu samo. Kao da nije. Moj ti je savet da ne čekaš suprugu. Nemaš se zašto stideti, prosto nisi još doneo čvrstu odluku. Jednostavno to je nekih desetak dana “patnje” i kraj. I koliko god da je teško, vidi se svetlo na kraju tunela. :)
 

Aleksija

Oportunistkinja
Meni se dešavalo da prestanem na nekoliko meseci, godinu dana. Ali onda se dogodi neka situacija u životu pa opet počnem, jer umislim da me to opušta. Definitivno je stvar volje, ali volje trenutno nemam. Još sam našla i drugarice koje se sada skrivaju kao i ja, pa još teže ide to ostavljanje cigareta. :D
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
To pušenje “kradom” je najslađe... Ja sam nakon prestanka pušenja imao izuzetne sresne situacije, ali ni pomislio nisam da zapalim. Možda jer sam koristio drogu koju lekari prepisuju. Ipak i nju sam stavio. ;)
 
Poslednja izmena:

Gagisha

Novajlija
Nisam uopšte u fazonu za varijantu pušenje "kradom".
Više sam mislio na to prekidanje pušenja na neki vremenski period. Tu se više bojim da " ne padnem".
Neka glupa situacija,pa da tražim izgovor da sam ponovo propušio.
 

Aleksija

Oportunistkinja
Ja sam pokušavala i sa elektronskim cigaretama, kao manje su štetne. :) Ma glupost obična. :D Samo pomaže da sam prekineš s tim, i nadaš se da neće biti stresnih situacija. ;)
 

Taca

ona, stara
Rh, sećam se kada sam prestala da pušim. Niko nije mogao da veruje, u fazonu "kada je ona prestala, svi mogu". Onda sam toliko davila svoju okolinu da su svi prestali. E, onda sam ja ponovo propušila i sada idem svima na nerve. 😎
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Sa prijateljem sedim negde, pijemo kafu. Možda je proslo mesec dana kako sam prestao... On bivši pušač, i veli, ja kad bi sad propusio nikada ih ne bih ponovo ostavio, jer znam kroz kakve muke sam prošao.
Pa utoliko veći razlog da ih ne zapalim više. :)
 

Gagisha

Novajlija
Taman ću sada pokušati kada ne budem jedno vreme radio i bio u firmi.
Da se ne zakačim sa pola firme tokom tih prvih kriznih dana.
 

Taca

ona, stara
Tako sam i ja mislila. Čak sam i noću sanjala da sam zapalila pa se probudim u strahu da sam upropastila sav trud. Međutim, može opet da se ostavi, lepo si rekao, stvar volje.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Sanjao sam i ja. Jao da samo znate kako sam bio razočaran sto sam ponovo propusio. :laugh:
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
@Gagisha javi kad prestaneš, bićemo ti podrška. Naravno, i ostali ako im padne želja da ostave. :)
 

Живота

Poznata ličnost
E što se pljugarenja tiče kod mene bila 'vaka stvar! Pušio sam dobrih 20 godina a možda i koju preko, mislio sam život bez cigara nije moguć! A žena mi stalno zvocala da ostavim, ona je veliki antipušač, ne podnosi dim... a ja sam na sve to govorio "ženo pre ću tebe da ostavim nego cigare":)... Dodjoše oni predsednički izbori 2012.g, drugi krug, Nikolić vs Tadić... ja onako više iz zezanja kažem ženi "Evo ako Toma dobije ja prestajem da pušim!" Uveče gledamo mi vesti, stižu prvi rezultati, Toma vodi... ja u šoku, što zbog samog rezultata- što zbog obećanja ženi u vezi pušenja! Pobedi Toma i ja rešim, aj izdržaću jedan dan bez cigara! Prodje nekako taj jedan, reko aj još jedan... i tako dan po dan... mesec po mesec, i evo 20.maja će biti 7 godina kako nisam zapalio cigaru! :rolleyes: Ali nije bilo lako priznajem, i ja sam sanjao cigare!
 
Vrh Dno