• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kakav vam je danas dan

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Provjerite svoj bioritam!

Kakav vam je dan danas?

0283007.48.jpg

Jeste li primijetili kako ima dana kada vam ništa ne polazi od ruke? Kada se osjećate umorno i malaksalo? Ili pak, suprotno, kada se osjećate sjajno bez nekog posebnog razloga?

Emocionalne, fizičke i intelektualne sposobnosti svakog čovjeka od njegovog rođenja prolaze kroz povoljne, nepovoljne i kritične trenutke, te se ponavljaju u jednakim ciklusima. To ritmičko ponavljanje različitih stanja tijela i duha naziva se bioritam.

Krivulje u kalkulatoru bioritma označene su s tri različite boje – crvenom, zelenom i plavom i svaka predstavlja određenu sposobnost.

Tako je krivulja fizičkog bioritma označena zelenom bojom, a predstavlja energiju, vitalnost, otpornost i općenito fizičko stanje, snagu.
Krivulja emocionalnog bioritma označena je crvenom bojom, te predstavlja promjene raspoloženja, intenzivnost osjećaja, kreativnost, društvenost.
Posljednja plava krivulja predstavlja intelektualni bioritam vaših intelektualnih sposbnosti u određenom vremenskom razdoblju: učenja, prosuđivanja, logike, pamćenja, koncentracije.
0294007.48.jpg


Kada je krivulja birotima nalazi u gornjoj polovici, tada je ona u pozitivnoj vrijednosti, te možete očekivati bolje stanje organizma, bolju koncentraciju, pamćenje, dobro raspoloženje, a kada se krivulja spusti u donju polovicu, tada ona ima negativnu vrijednost, što primjećujete općenitim lošijim stanjem organizma – osjetljiviji ste, smanjenih sposobnosti.

Kako biste provjerili svoj bioritam, dovoljno je u kalkulator unijeti datum, mjesec i godinu vašeg rođenja, unijeti period (mjesec) za koji vas zanima vaš bioritam i stisnuti gumb Izračunaj!
Kalkulator će tada iscrtati krivulje vašeg bioritma za odabrani period, te će vam naznačiti sretne i nesretne dane.
Saznajte što vas čeka sutra! Izračunajte svoj bioritam!
http://webcafe.net.hr/astronet/bioritam/
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Po ovome, imam više nesretnih dana nego sretnih a ostalo je "onako" :cry:
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
To je verovatno zbog godišnjeg doba. Bit će i lepših dana.:)
 
Vrh Dno