• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Kad se kocke ne poklope: I Lego deli otkaze

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Čuveni danski proizvođač igračaka Lego saopštio je da će uručiti 380 otkaza u glavnoj fabrici u Danskoj do 2015, zbog preseljenja aktivnosti pakovanja u inostranstvo, u cilju smanjenja troškova.

timthumb.jpg- Za neke zaposlene, to će biti prirodno penzionisanje, drugi će usvojiti nove veštine i preći na druge poslove u grupaciji Lego. Nažalost, nećemo moći da izbegnemo i neke otkaze - izjavio je izvršni direktor kompanije Vig Nudstorp.

Lego se nada da će skratiti vjeme isporuke igračaka time što će ih pakovati bliže tržištima na kojima će biti prodavane. Više od 90 odsto „lego kocki“ proizvedenih u Bilundu već se pakuje u inostranstvu, napominje kompanija.

Lego je osnovan 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. je postao četvrti po veličini igrač na svetskom tržištu igračaka. Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na kolena po prvi put u istoriji.

Lego je potom sproveo restrukturiranje, uključujući masovne otkaze, zatvaranje proizvodnjih pogona i prebacivanje fokusa na osnovnu delatnost – proizvodnju popularnih kocki.

http://www.kamatica.com/vesti/kad-se-kocke-ne-poklope-i-lego-deli-otkaze/7395

 
Vrh Dno