• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Jelena Tomašević

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
safe_image.php.jpg
Jelena Tomašević Bosiljčić je pop pevačica iz Srbije. Sa pesmom Oro predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2008. godine.

Rođena je u Negotinu 1. novembra 1983. godine. Završila je Numeričko-matematičku gimnaziju u Kragujevcu. Kao mala, učestvovala je i pobeđivala na mnogim dečjim festivalima i pevala u KUD-u Abrašević, u kojem je proglašena za najboljeg vokalnog solistu.​
23957951.jpg
U medijima se prvi put pojavljuje kao takmičar u muzičkom kvizu 3K-Dur gde i pobeđuje. Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu i bila gost na albumu grupe Biber, otpevavši pesme „Gde si bilo jare moje“, „Čije je ono devojče“, „Gipsy part one“ i „Gipsy part two“. Veliki značaj za njenu buduću karijeru je saradnja sa Željkom Joksimovićem, koji je i kompozitor njenih pesama.​
jelenatomasevic.jpg
Na Beoviziji 2005. je osvojila prvo mesto. Na Evropesmi-Europjesmi je osvojila drugo mesto iza prvoplasirane grupe No nejm. Na takmičenju OGAE Second Chance na kome učestvuju drugoplasirani takmičari sa nacionalnih takmičenja, Jelena Tomašević je sa pesmom Jutro osvojila drugo mesto.

Pobedila je na Beoviziji 2008. sa pesmom Oro Željka Joksimovića na tekst Dejana Ivanovića. Sa ovom pesmom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu i zauzela šesto mesto.
Jelena Tomašević na Beoviziji 2005.​
0.jpg

Krajem oktobra 2008. godine izdala je svoj album-prvenac pod imenom „Panta Rei“. Kompakt-disk je izdala za svoju izdavačku kuću, Minakord.

Udata je za glumca Ivana Bosiljčića, sa kojim ima kćerku.​
Jelena+Tomaevi+PNG.png
ALBUM​
Panta Rei​
1. Panta Rei

Drums, Acoustic Guitar, Electric Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev* Lyrics By – Lj. Jorgovanović* Violin – Miloš Petrović

2. Košava

Accordion – Željko Joksimović Lyrics By – F. Pecikoza* Violin – Mirjana Nešković

3. Okeani

Drums, Acoustic Guitar, Electric Guitar, Bass, Orchestrated By – Aleksandar Sedlar Bogoev* Lyrics By – Lj. Jorgovanović* Percussion, Accordion – Željko Joksimović Strings – Ad Hoc Philharmonic Orchestra*

4. Ako Opet Odlaziš

Acoustic Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev*

5. Med I Žaoka

Acoustic Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev*

6. Oro

Backing Vocals – Jelena Tomašević, Željko Joksimović Flute [Frula] – Bora Dugić Lyrics By – D. Ivanović* Mandolin, Acoustic Guitar, Backing Vocals – Aleksandar Sedlar Bogoev* Strings – Ad Hoc Philharmonic Orchestra*

7. Ne Dam Na Tebe

Drums – Dragan Krstić Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev* Music By – J. Tomašević* Violin – Dušan Alagić

8. Nema Koga

Acoustic Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev* Backing Vocals – Jelena Tomašević, Željko Joksimović Lyrics By – D. Ivanović*

9. Zovi Me Danima​

10. Jutro

Acoustic Guitar – Aleksandra Milutinović Backing Vocals – Darija Hodnik, Dragan Brnaš - Fudo* Lyrics By – A. Milutinović*​

11. Noćas Dođi Mi

Mandolin, Acoustic Guitar – Aleksandar Sedlar Bogoev* Orchestrated By – Aleksandar Filipović Strings – Ad Hoc Philharmonic Orchestra*

Bonus Tracks:
12. Mihna Dor - Portugalska Verzija Pesme Oro
13. Ela Agapi - Grčka Verzija Pesme Oro
14. Adios Avor - Španska Verzija Pesme Oro
15. Oro Remix​

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Divno peva i izgleda. Ne znam kako, potpuno sam zaboravio da je učestvovala na Eurosongu. :dummy:

Jako mi se dopada pesma Košava.

G

Gea

Gost
Upoznala sam sasvim slučajno nju i nejnog rođenog brata u Kragujevcu, proveli smo jedno večeu istom društvu.
Još uvek nije bila poznata u to vreme. Toliko je prijatna i blaga osoba, da je milina slušati dok priča kao i slušati je dok peva.

Tihi

onaj što teče
Starosedelac
Učlanjen(a)
02.07.2017.
Broj reagovanja
1.250
Horoskop
Vodolija

Vrh Dno