• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Jedan dobar Zakon ....

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ukrajina: Kazna za trudnice pušače

Izvor: Tanjug
Kijev -- Prema novom zakonu koji se sprema u Ukrajini, sve trudnice koje budu uhvaćene da puše cigarete ili piju alkohol biče kažnjene.

1802910254f6aeb35cf2ce249345213_640x366.jpg

Ukrajinski zastupnici koji žele da taj zakon prođe u parlamentu, kažu da bi pretnja kaznama mogla podići nivo individualne odgovornosti, a sa njima se slaže i većina lekara.
Međutim, ukrajinski borci za ljudska prava smatraju nacrt zakona diskrimnatorskim s obzirom na to da su cigarete i alkohol loši za svačije zdravlje, a ne samo za zdravlje trudnica i njihovih beba, pa zato insistiraju da se parlamentarci više usredsrede na pasivno pušenje.

Mnogi u Ukrajini i dalje su primorani da udišu dim cigareta na javnim mestima, u restoranima ili javnom prevozu, a među njima su i buduće majke.

Međutim, bez obzira na mnog aupozorenja naučnika i lekara o štetnosti pušenja, procenjuje se da u razvijenim zemljama puši oko 15 odsto trudnica.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=03&dd=22&nav_category=78&nav_id=593256

Mislim da je ovo dobar način da se oni koji se neodgovorno ponašaju prema još nerodjenom detetu, nateraju na odgovorno ponašanje. Nemam ništa protiv toga da ljudi puše, ali ovde se ne radi samo o njima, već i nerodjenom detetu, koje nema mogućnost izbora ....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
........potpuno se slazem....znam devojku koja nije prestala da pusi za vreme trudnoce..pa cak i dok je dojila bebu.... medjutim beba je odlucila da se sama zastiti od neodgovorne majke...pa nije htela da doji...

...valjda nikotin ili sta vec utice i na mleko majke...tako da to nikako nije dobro...

Misha

Nadrndani Bengalski tigric
Učlanjen(a)
13.12.2011.
Broj reagovanja
83
Horoskop
Nije određen
Lajk.
Isto tako bih kaznila i oceve, koji puse u blizini svojih trudnica... (Jer, bar ja, to mnogo cesce vidjam)

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
"Obozavam' kad vidim majku koja jednom rukom drzi dete dok sisa,a u drugoj joj je cigareta:o
Najradije bih joj oduzela dete!

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Ja mislim da je trudnici prekasno da prestane sa pusenjem onda kada zatrudni.
Jer ona ima nikotin vec u sebi, i na to bi trebala misliti malo pre nego onaj zadnji momenat.
Jer svaki pusac koji prestane sa pusenjem treba mu par godina da se telo ocisti od nikotina.Sada zavisi koliko dugo godina pusi.Ako pusi vec dugo godina, toliko duze onda traje da se telo ocisti od nikotina.(to znam jer mi je tat bio pusac, i zbog toga je nazalost i mrtav):(
Sve sam ja to proucila:)

Vrh Dno