• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Japanci rade na pištolju za ućutkivanje

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Svako ko je nekad imao dosadnog sagovornika sigurno je poležeo da ima napravu kojom bi mogao da ga ućutka. Ovakva naprava mogla bi uskoro da postane stvarnost, jer japanski istraživači rade upravo na specijalnom pištolju koji će moći da "zamrzne" govor onoga ko priča, piše "CBS".
218980_uredjaj-za-sprecavanje-govora-02_f.jpg

Japanski istraživači Kazutaka Kurihara i Kodži Cukada nazvali su napravu "ometač govora". Ona može da "zaledi" govor svakoga u dometu od 30 metara.

Pištolj onome ko govori "vraća" izgovorene reči posle 0,2 sekunde, i prekida svaku dalju priču tako što u prvi mah izaziva mucanje, a onda potpuno zaustavlja dalji govor.
218979_uredjaj-za-sprecavanje-govora-01_f.jpg

Pri tom, pištolj ne izaziva bol ali izaziva neprijatan osećaj. Istraživanje je pokazalo da naprava najbolje radi kada se koristi na nekome koja čita unapred pripremljen govor.

Blic

Koga bi vi sve ucutkali? :D

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Tesko nama,potrosicete ustedjenu crkavicu,samo da nas ne slusate vise :D

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
A mnogo su do sad pa slušali...samo se vade... :D

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.......ma to je tupavo.......

sto se izumu nesto za citanje misli.....kako bi obe strane imale neku korist od toga.....:D

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Što ne izumeju nešto što će stvarno imati mnogo bitnije značenje i ulogu u nečemu mnogo bitnijem i važnijem...

Ivana

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
74
I ja ovo kupujem o'ma! Ustvari, kupujem u cugu nekoliko komada jer mi nešto govori da ću prvi da pokvarim od korišćenja već prvog dana. Meni treba zaliha!:D

Vrh Dno