• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

James Bond zaista postojao

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Brojna nagađanja da je lik Iana Fleminga temeljen na stvarnoj osobi pokazala su se – tačnima!

60686286.jpgNapokon je utvrđen identitet stvarnog Agenta 007. Riječ je, naime, o jednom od najvećih britanskih špijuna Forestu 'Tommyju' Yeo-Thomasu, prenosi Daily Mail. Pravi James Bond 'operirao' je tijekom Drugog svjetskog rata i, poput lika izmišljenog na temelju njegove karijere, volio je biti okružen ženama, a neprijatelje je tretirao jednako kao i filmski špijun.
Njegovo kodno ime bilo je 'White Rabbit' i izvori tvrde da se tri puta padobranom spustio u okupiranu Francusku prije nego su ga uhvatili i mučili pripadnici njemačkog Gestapa.
>>Otkrivena pomno čuvana tajna Bondovih ljepotica
Povjesničarka Sophie Jackson nedavno je u dokumentima pohranjenima u Nacionalnom arhivu u Londonu otkrila povezanost 'White Rabbita' i Jamesa Bonda, a insinuacija je bila potkrijepljena neosporivim dokazom koje je pronašla. Naime, Fleming i Yeo-Thomas radili su jedno vrijeme zajedno tijekom Drugog svjetskog r>> Najslavniji tajni agent 007 nosi odijela s potpisom Toma Forda
bond.jpg

Sve detalje o povezanosti Yeo-Thomasa i Bonda opisala je u knjizi "Churchillov Bijeli Zec: Prava priča o pravom Jamesu Bondu".
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Da li je postojao ili ne, ne znam, ali mislim da su uloge 007 najviše ležale Šonu Koneriju i Pirsu Brosnanu. Kakvo je vaše mišljenje?
 
Vrh Dno