• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Izlozba fotografije

Oljenka

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2019.
Poruke
472
Broj reagovanja
243
Horoskop
Nije određen
Izložba fotografija „Nebojša Glogovac“
izlozba-nebojsa-glogovac-dvorana-kcb[1].jpg
Od 21. decembra 2018. (19.00) do 5. marta 2019, u Filmskoj galeriji Dvorane KCB biće otvorena izložba „Nebojša Glogovac“ koju je priredila Maja Medić.
Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-201:kul:, ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija želja autora i organizatora je da se na trenutak osvetli deo njegove nezaboravne karijere.
Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj „Velikoj pljački“, TV-seriji „Bolji život“ i filmu „Vukovar, jedna priča“, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ reditelja Rajka Grlića.
Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od četrdesetak fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu.
Posle razgovora će biti besplatno prikazan film „Ustav Republike Hrvatske“ u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga, koji je o svom glumačkom pozivu rekao i sledeće:
„Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine. Da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše“.
Zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, posetioci svoje besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma mogu da preuzmu na blagajni Dvorane KCB, radnim danom od 16.00 do 21.00, najkasnije do 20. decembra. (danubeogradu.rs)
Mesto: Filmska galerija Dvorane Kulturnog centra Beograda
Adresa: Kolarčeva 6
 

Oljenka

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
04.01.2019.
Poruke
472
Broj reagovanja
243
Horoskop
Nije određen
Press Photo Srbija 2018, godišnja izložba nagrađenih fotografija sa 20. nacionalnog konkursa za najbolju medijsku fotografiju,

U Domu omladine Beograda ovu značajnu izložbu kao i konkurs organizuju Centar za razvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije.
Glavnu nagradu je osvojio Nemanja Pančić za foto-reportažu „Balkanska ruta“.
U kategoriji „Svakodnevni život“, nagradu je osvojio Igor Čoko za fotografiju „Nokaut“, u kategoriji „Svakodnevni život – reportaža“, nagradu je osvojio Vladimir Živojinović „Lunik IX Kosice, Slovakia“, a nagrada u kategoriji „Vest“ pripala je Stefanu Stojanoviću za fotografiju „Huligani“.
press-photo-ssrbija-2018-igor-coko-nokaut[1].jpg
Ovogodišnji žiri su činili: Cvetan Tomčev, prof. fotožurnalizma sa Univerziteta u Sofiji, urednik fotografije bugarskog nacionalnog magazina „Trud“, Aleksandar Kostić, prof. fotografije sa Fakulteta dramskih umetnosti, Predrag Uzelac, prof. fotografije sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije.
Press Photo Srbija je konkurs sa dalekosežnim korenima, tradicijom i sada već brojnim ostvarenim učesnicima. Nacionalni konkurs radi na promociji medijske fotografske scene, dovodeći u direktnu vezu autore sa publikom putem izložbe pobedničkih fotografija.
Cilj nacionalnog konkursa je postavljanje visokih profesionalnih, etičkih i estetskih standarda u domenu dokumentarne fotografske produkcije, promocija autorskog rada, što doprinosi podizanju medijske pismenosti i vizuelne kulture u Srbiji. Konkurs doprinosi razvoju karijere i vidljivosti savremenog stvaralaštva srpskih fotografa.
(danubeogradu.rs)
 
Vrh Dno