• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Izgled nevjernog muškarca

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
RASKRINKAVANJE

Ovako izgleda nevjeran muškarac


Može li se muškarac koji je sklon nevjerama i aferama prepoznati samo pogledom? Prema onom što navodi seksologinja Tracy Cox, žene su itekako sposobne nevjernog muškaraca raskrinkati samo jednim pogledom
Nedavna studija pokazala je kako žene nevjernog muškaraca trebaju samo dobro pogledati kako bi ga otkrile. Naime, istraživanje provedeno 2012. pokazalo je kako žene mogu vrlo često prepoznati nevjernog muškaraca nakon promatranja njegove fotografije svega tri sekunde, piše Daily Mail. Muškarci, pak, prema rezultatima tog istog istraživanja, tu sposobnost nemaju razvijenu.

Kako nevjeran muškarac izgleda?
Koristeći kombinaciju rezultata Siang Mein, drevnu kinesku umjetnosti čitanja lica, drugih sveučilišnih studija, znanstvenih istraživanja te govor tijela, seksologinja Tracy Cox napravila je portret kako bi nevjeran muškarac mogao izgledati.

Visok je. Niži muškarci imaju nižu razinu testosterona pa lakše odolijevaju seksualnim aferama.

Oči su mu razmaknute. Postoji korelacija između nevjere i razmaka između očiju kod muškaraca. Što je taj razmak veći, taj tip muškaraca brže se zadovolji i zasiti te teže odolijeva izazovima. Najsigurniji izbor su muškarci s malim razmakom između očiju jer taj tip muškarca kada se jednom obveže vrlo teško se odlučuje na prevaru.

Ima guste obrve. Rijetke obrve izjednačavaju se s niskom seksualnom željom. Debele i guste obrve upućuju na pretjerano naglašenu seksualnu osobnost.
Ima grbav nos. Takav oblik nosa povezan je s jakom seksualnom željom, a taj tip muškarca vrlo često priželjkuje pomalo uvrnut seks.

Ima razvijene mišiće. Muškarci koji u teretanu odlaze samo zato da bi dobro izgledali, a ne zbog zdravlja i sporta, razvijene mišiće vrlo često koriste kao 'ogledalo'. Naime, tijekom vježbanja se usredotočuju na područje mišića kojima vas mogu impresionirati, poput velikih bicepsa ili pločica na trbuhu, a često zanemaruju noge. Ta pojava sugerira na visoku razinu taštine, a često je i puno susretljiviji od drugih muškaraca.

Ima kosu poput Hugha Granta. Muškarac čije je kosa kratka sa strane, a dulja na prednjem dijelu vrlo često su nepopravljivi nevjernici. Rezultati istraživanja upućuju na to da muškarci s ovakvog frizurom su često sebični i orijentirani na sebe, pa su tako skloni nevjerama i uopće ih ne zabrinjava kako bi to moglo utjecati na njihovu partnericu.

Puno pije. Iako to nije povezano s njegovim izgledom, i taj segment bitan je za prepoznavanje nevjernog muškarca. Muškarci koji ne piju više od preporučene tjedne količine alkohola 82 posto će rjeđe počiniti preljub od muškaraca koji piju veće količine alkohola. No u obzir valja uzeti i količinu popijene kave – ovisnici o kofeinu su dva puta skloniji preljubu.

Lice mu je kvadratnog oblika.
Ovalni oblik lica upućuje na muškarca kojemu su obitelj i dom važne stavke te je vrlo mala šansa da počini preljub. Muškaraca kvadratnog oblika lica je sušta suprotnost.

Ima velike testise. Iako se ovaj podatak ne može uočiti pri prvom pogledu, također je važan indikator nevjernih muškaraca. Kako tvrde znanstvenici, veličina testisa dobar je pokazatelj vjernosti. Naime, što su testisi veću, to proizvode veće količine sperme, a taj muškarac je češće rob svog libida.

Što ako vaš muškarac izgleda upravo tako? 'Nemojte odmah prekinuti vezu. Studije provedene na ovakve teme vrlo su često različite i vrlo kontradiktorne. Kako god, provjerite svog muškaraca, a ako ima nekoliko od nabrojanih značajki, dobro ga držite na oku', kaže Tracy Cox.

Komentar:
Tracy je verovatno opisala nekog svog muškarca. Da li je samo takav tip muškarca neveran ? Koje je vaše mišljenje?

Izvor:T portal.hr
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Meni je ovde pola-pola, da ne zalazim u detalje poplašiću ljude.:laugh:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam na prvoj osobini "pao". Nisam visok. Dalje me i ne interesiju... razočaran sam. :zbunjen:
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ta osobina govori samo tebi u prilog, već po tome ne pripadaš tipu nevernih muškaraca :laugh:
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Moj suprug ispunjava 5 uslova. Treba li da se zabrinem?:zbunjen:
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Sve ovisi o Tracy Cox da li je ona mislila na sve osobine ili je dovoljno samo jedna i da na tog muškarca podne sumnja hahaha:laugh:
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.078
Broj reagovanja
15.507
Horoskop
Ribe
Moj suprug je slika i prilika goreprikazanog bludnika ( osim grbavog nosa) :wideyed: a da li stvarno i jeste, o tome neka brine njegova devojka :laugh:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Imam samo jednu osobinu od gore navedenih, pri čemu sam uzdržan kod testisa. :D Nisam ih upoređivao sa ostalim mužjacima. :D
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Evo Nevernog Tome, kad niko neće da pita! :(
tomislav-nikolic1.jpg
 
Vrh Dno