• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Izgled govori o vama

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Šta vaš izgled govori o vama?

Napisao Gia
Kategorija [ LJUBAV I SEX, Ljubavni testovi ]Često prosuđujemo druge ljude na osnovu njihovog fizičkog izgleda.
Ipak, to ne znači da briga o spoljašnjosti treba da preraste u opsesiju i to samo zato da biste privukli nečiju pažnju. Međutim, neke korekcije u izgledu i ponašanju dodatno će vam učvrstiti samopouzdanje, što je jedan od uslova fizičke privlačnosti. Iskreno odgovorite na pitanja iz ovog testa, a zatim pročitajte tumačenje vaših odgovora.


PITANJA:

1. Volite da vam je kosa…
* puštena tako da pada i preko lica.
* zategnuta.

2. Da li oblikujete i negujete obrve?
* Da.
* Ne.

3. Da li vas majka, sestra ili prijateljica često opominju da ispravite leđa?
* Da.
* Ne.

4. Šminkate se…
* … malo ili nimalo.
* … umereno.
* … po svim propisima.

5. Kakvu odeću obično nosite?
* Pripijenu.
* Ležernu.

6. Da li, dok sedite, hodate ili stojite, držite mirno ruke ili imate običaj da dodirujete lice ili neki drugi deo tela?
* Držim ruke mirno uza telo.
* Ruke su mi stalno „uposlene“.

7. Vaš tipičan hod je…
* … spor i ležeran.
* … brz i odlučan.

8. Kad razgovarate sa nekim, da li sagovornika gledate direktno u lice, ili vam oči „lutaju“ po prostoriji?
* Gledam direktno u sagovornika.
* Očima „lutam“ naokolo.

9. Da li proveravate izgled neposredno pre početka važnog sastanka ili susreta sa nekim?
* Da.
* Ne.

TUMAČENJE ODGOVORA:

1. FRIZURA
„Zalizana“ ili puštena
Izuzetno dugačke šiške ili kosa prebačena preko jedne strane lica ponekad ukazuju na to da nešto skrivate (akne, bore, ožiljke), ili da se u društvu osećate nelagodno. Žene koje nisu zadovoljne izgledom svoje kože, lica ili tela, najčešće se skrivaju iza kose. Nezavisno od aktuelnih trendova, žena koja je sigurna u sebe nosi frizuru koja potpuno otkriva lice i sve ono što je na njemu lepo.
Top savet Ako želite da svima poručite „zadovoljna sam svojim izgledom“, kosu češljajte unazad ili je sklonite iza uha.

2. OBRVE
Neuredne ili previše počupane
Neuredne, „žbunaste“ obrve ukazuju na nemar i nedostatak volje i vremena za doterivanje. S druge strane, previše počupane obrve obično su pokazatelj opsesivne želje za ulepšavanjem, što takođe nije zdrava navika. Možda će delovati trivijalno, ali drugi uvek primete neuredne ili previše počupane obrve, naročito ako niste našminkani, ili vam kosa nije sređena. Dakle, najvažnije je da uspostavite ravnotežu.
Top savet Nekoliko puta godišnje idite kod kozmetičarke kako bi vam stručno oblikovala obrve. U periodima između dva odlaska u salon, čupkajte dlačice koje su izrasle ispod i iznad luka obrva.

3. DRŽANJE
Pravilno ili nepravilno
Sedenje u pognutom položaju ili stajanje sa povijenim ramenima može da ukaže na iscrpljenost ili blagu depresivnost. Ovi položaji, takođe, otežavaju pravilno disanje, što rezultira nedostatkom kiseonika i pojačanjem depresivnosti ili fizičkog umora.
Top savet Uvek vodite računa o pravilnom držanju tela. Kad sedite ili stojite, isturite blago grudni koš, ali tako da ne povijete leđa unazad. Ramena držite opuštena.

4. MEJKAP
Diskretan ili napadan
Generalno, kad smo bolesni, umorni, tužni ili nervozni, najčešće zaboravljamo da se našminkamo, ali retke su žene koje se nikad ne šminkaju. To su žene koje uopšte nisu zainteresovane za svoj izgled. Diskretan mejkap ukazuje na to da ne skrivate mnogo – da ste, u osnovi, zadovoljni svojim izgledom. Teški mejkap najčešče izaziva sumnju kod drugih i tera ih da se zapitaju šta pokušavate da sakrijete.
Top savet Vizažisti poručuju da nije potrebno da prekrijete celo lice šminkom, već je dovoljno da nanesete malo korektora na prava mesta, malo ruža i maskare!

5. ODEĆA
Pripijena ili ležerna
Žene sigurne u sebe i svoj izgled češće nose odeću koja otkriva liniju njihovog tela. Mršave dame ponekad nose široku, višeslojnu odeću, jer nisu zadovoljne svojim telom bez oblina. Punije dame, takođe, ponekad nose preširoku odeću jer se i njima čini da će tako prikriti nedostatke svog previše krupnog tela.
Top savet Stilisti savetuju da, bez obzira na kilažu, nosite odeću čiji kroj savršeno odgovara vašoj građi. Tako ćete svima pokazati da se dobro osećate u svojoj koži.

6. RUKE
Mirne ili stalno u pokretu
Ukoliko konstantno nešto „kopate“ po svom telu – zanoktice, akne, ekceme na licu, drugi će vas sigurno videti kao neurotičnu osobu. Što je još gore, ovi nervozni pokreti mogu da uzrokuju pojavu trajnih ožiljaka i dispigmentacije kože. Jedan od načina da sasečete ovaj problem u korenu jeste da svesno izbegavate situacije koje vas podstiču na ovakvo ponašanje.
Top savet Nemojte ni slučajno da koristite uveličavajuće ogledalo, jer će „mikroskopsko“ proučavanje kože lica i tela samo podgrejati želju da nešto čupnete, istisnete i uklonite na agresivan način.

7. HOD

Energičan ili spor
Energičan hod i odlučan korak emituju poruku velike lične sigurnosti i životne energije. Spor i nesiguran korak ukazuju na suprotnu prirodu. Takav korak otkriva ličnu nesigurnost i ranjivost, a iskustvo govori da su najčešće žrtve uličnih nasilnika upravo žene koje se kreću sporo, nesigurno i, naizgled, bez jasnog cilja.
Top savet Trudite se da hodate energično, kratkim i brzim korakom, kako biste ostavili utisak osobe koja ide ka određenom cilju.

POGLED

„Lutajući“ ili direktan
8. Izbegavanje kontakta očima može da ukaže na anksioznost, depresivnost, osećaj stida i neprijatnosti. Ako ste skloni da „lutate“ očima dok razgovarate sa nekim, pokušajte to da promenite. Kao sve druge, i ova veština se uvežbava. Za početak, u društvu inicirajate razgovore o nekim opštim temama, o kojima je većini ljudi prijatno da razgovara. Tako se nećete stideti da nešto javno govorite.
Top savet Od danas počnite sagovornike da gledate pravo u oči. Nakon nekoliko ovakvih situacija, to će za vas postati prirodno i uobičajeno.

PROVERA
Pogled u ogledalo ili nasumični izlazak iz kuće
9. Ukoliko pre susreta sa nekom važnom osobom ne proverite svoj izgled, te se pojavite pred njom neuredni, onda to može da ukaže na nedostatak poštovanja prema toj osobi. Osim toga, izostanak poslednje provere može da znači i da ne verujete da izgled može na nešto da utiče, da vas nije briga kako izgledate ili da nemate dovoljno vremena za doterivanje. Bez obzira na pravi razlog, ovakvo ponašanje pokazuje da ste nemarni prema sebi. Dakle, krajnje je vreme da sebi dozvolite bar dva minuta taštine.
Top savet Proverite u ogledalu izgled svojih zuba (da se nije zaglavilo neko seme susama) i mejkap (da se nije razmazala maskara ili olovka) jer ćete se tao osećati sigurnije u svakoj situaciji.

Rešite test i saznajte šta vaš izgled govori o vama.

izvor: lepotaizdravlje
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
* zategnuta
* da
* ne
* umereno
* pripijenu
* ruke držim uz telo
* brz i odlučan
* gledam direktno u sagovornika
* da

- Nezavisno od aktuelnih trendova, žena koja je sigurna u sebe nosi frizuru koja potpuno otkriva lice i sve ono što je na njemu lepo.
- Možda će delovati trivijalno, ali drugi uvek primete neuredne ili previše počupane obrve, naročito ako niste našminkani, ili vam kosa nije sređena. Dakle, najvažnije je da uspostavite ravnotežu.
- .........savet
- Diskretan mejkap ukazuje na to da ne skrivate mnogo – da ste, u osnovi, zadovoljni svojim izgledom.
- Žene sigurne u sebe i svoj izgled češće nose odeću koja otkriva liniju njihovog tela.
- .........savet
- Energičan hod i odlučan korak emituju poruku velike lične sigurnosti i životne energije.
- .........savet
- .........savet
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.262
Horoskop
Ovan
Ipak bih odgovarala redom ali svojim rečima...

- Frizura, u principu deluje rašćupano ali tako volim i drugima se svidja /ne mogu da se uklopim u date odgovore/
- Obrve su mi prirodno ok, ali ih uvek malo doteram , recnem ako neka štrči...
- Niko me nije morao podsećati, hodam uspravno od kako sam prohodala...
- Da, šminkam se diskretno onako kako dolikuje mojim godinama, ruž i maskara obavezni
- Svakako i jednu i drugu, u zavisnosti od prilike, jer nemam predrasude u odnosu godine-odelo
- Ma da, smetaju mi i bilo gde da podjem ponesem , pa makar i mobilni u rukama...
- Hodam dosta brzo, verovatno posledica žurbe jer me je čekalo troje dece
- Uvek u lice, samo me neko drugi u tome može omesti...
- Naravno sve žene to rade...
Testiranje pomoću ovih navoda mi nikako ne ide...ali uvek sam svesna sebe, u bilo kojoj prilici a to mislim da i nije odraz karaktera ličnosti...
 
Vrh Dno