• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Izabrani učesnici "Beosonga 2013"

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030986-logoeuroson.jpg

Radio-televizija Srbije objavila je na svom sajtu spisak kompozicija koje će se takmičiti na festivalu "Beosong 2013" za srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koje se održava u maju u Švedskoj.

Nakon preslušavanja 171 kompozicije, pristigle na konkurs za "Beosong 2013", selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, objavila je listu 15 pesama koje će se takmičiti prve večeri festivala, 2. marta.

Na listi su: "Moja svetlosti" Aleksandra Filipovića, "Što prolazim" (Ana Bojić), "Za tebe živim" (Vojkan Borisavljević), "Savršen kraj" (Dobrivoje Marić), "Usne kadifa" (Dragan Ristić), "Tren" (Ivan Ilić), "Svetla pale se za nas" (Maksim Kočetov), "Blagoslov" (Marc Paelinck), "Spas" (Marko Ðurašević).

U konkurenciji su i kompozicije "Ruža od baruta" Nenada Milosavljevića, "Anđeo s neba" (Nikola Burovac), "Halo!" (Nikola Čuturilo), "Ljubav je svuda" (Saša Milošević), "Magija" (Sky Wikluh), "Duga u tvojim očima" (Slobodan Petrović).

Pet kompozicija koje publika tokom polufinalne večeri SMS glasovima izabere za najbolje, učestvovaće u finalu "Beosonga 2013", 3. marta.

Isključivo glasovi publike odlučiće i ko će od pet finalista predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije 2013" u Švedskoj....

više na str:
http://www.novimagazin.rs/opusteno/izabrani-ucesnici-beosonga-2013

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Kakvi stručnjaci, takva i muzika. Ja se svake godine sve više razočaram muzikom, tekstovima i dotičnim "stručnjacima", iako oni koji se prijave za takmičenje imaju neverovatno dobar glas, kao i uvek, sve ostalo upropasti celu stvar. Primetio sam da se najveći muzički stručnjaci i veliki talenti u Srbiji, sklanjaju od ovakvih takmičenja upravo zbog ostalih nabeđenih "stručnjaka", pa nije ni čudo šta slušamo, šta biramo i šta šaljemo u Evropu.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Jadne one, cele te noći su bile budne i slavile.... nije to mala stvar, predstavljanje jedne zemlje u svetu...:thumbsup:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Slušala sam Svilara... pesma koju je pevao :thumbsup: njemu ne leži... glas da ima, ima...

U pravu si Boki.... jedino što mi nismo više ta generacija koja sluša ovakve pesme...

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Kada sam čuo tekst, stil muzike, video ponašanje na sceni..... Zaista je Evrovizija osmišljena kao festival LAKIH NOTA, ali daj da se ne dodvoravamo više baš toliko "lako".

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Pesma evrovizije je postala jedan veliki show sa političkom konotacijom. ma, ona je i oduvek to i bila, s tim da su se nekada naši pevači utrkivali da odu na festival. sada to više nije slučaj i kao rezultat toga imamo ovo.
što se mene lično tiče, jesu obučene provokativno, ali ne preterano, a pesma ko pesma, stvar je ukusa. Meni se Saškina dopala.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Pesma mi je bezlicna i to bi bilo to od mene na ovu temu. :rolleyes:

Vrh Dno