• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Istorija emotikona

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Možda nekog zanima...

Koriste ga posvuda u svijetu: "Smajlić" slavi 30. rođendan

Profesor Scott Fahlman počeo je smajliće koristiti u svojim mailovima i znak je uskoro postao popularan u cijelom svijetu. Prvog je nacrtao još 1982. godine

Scott Fahlman je 1982. godine na oglasnoj ploči sveučilišta studentima ostavio obavijest koja je završavala “smajlićem”.

- Htio sam da na taj način studenti nauče razlikovati ozbiljne od manje ozbiljnih obavijesti - rekao je profesor iz Pittsburgha.
Počeo ih je koristiti u svojim mailovima i znak je uskoro postao popularan u cijelom svijetu. Scott je prije deset godina pozvao stručnjaka iz Microsofta da mu detaljno pretraži računalo. Pretraga je trajala danima, ali su na kraju našli profesorov mail u kojem je bio prvi “smajlić”.

smajl.pngPozdrav.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Volim emotikone, jer nam oni služe i za pokazivanje emocija, ukazuju na humor itd. :kul:

PS. Poruka je izdvojena i premeštena u ovaj forum. Samo opušteno! ;)
 
Vrh Dno