• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ispovest žrtve silovanja koja je zatrudnela

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Dok je pohađala završnu godinu na Univerzitetu u Čikagu, Šona Pruit je silovana. Mesec dana kasnije, saznala je da je u drugom stanju i donela tešku odluku da zadrži bebu.
29992_Shauna-Prewitt_rape-victim_iff.jpg
- Iako mesecima nisam mogla da ga definišem, gajila sam najčudnije osećanje prema životu koji je rastao u meni, osećanje koje me je istovremeno uzdizalo i činilo me posramljenom – kaže Šona Pruit, koja danas radi kao advokat u Čikagu.

Ona dodaje da nije mrzela svoju bebu, već ju je smatrala saveznikom.
- Među nama se razvilo partnerstvo kakvo se razvija među ljudima koji su zajedno patili. Osećala sam snažnu vezu sa svojim nerođenim detetom.

Iako je silovanje za nju predstavljalo pravu agoniju, trudnoća joj je, kako kaže, u život unela novo svetlo.
- To što mi se dogodilo nije nadvladalo prirodnu reakciju mog organizma na činjenicu da sam trudna. Nakon silovanja, osećala sam se poniženo, uplašeno, slabo i bespomoćno, ali trudnoća me je podsetila da sam i dalje živa – seća se Šona.

Nakon što je silovana, tadašnja studentkinja je razvila odbrambeni mehanizam – pokušavala je da se pretvara da se ništa nije dogodilo i da je u pitanju bila samo noćna mora.
- Ubedila sam sebe da mogu da živim na isti način kako sam živela do tada – kaže ona.

Nakon devet meseci, Šona je donela na svet devojčicu koju je sama odgajala, baš kao i svaka samohrana majka. Njena ćerka danas ima sedam godina i nekadašnja žrtva silovanja se ni u jednom trenutku nije pokajala zbog svoje odluke.
- Danas sam advokat i zauzeta majka devojčice koja pohađa drugi razred osnovne škole. Silovanje je odgovorno za obe uloge. Odlučila sam da upišem studije prava upravo nakon što sam saznala da žrtve silovanja koje odluče da zadrže dete nemaju nikakvu pravnu zaštitu. Nažalost, u većini država, silovatelj ima pravo da posećuje dete, pa čak i da deli starateljstvo sa majkom – objašnjava Šona.

Kako bi sa drugim ženama podelila svoje iskustvo, Šona Pruit je do sada mnogo puta govorila za medije i objavila je nekoliko radova. Širom Amerike ona drži predavanja i objašnjava ljudima da je tuđe zlodelo nije sprečilo da odgaja jedan novi život.


Izvor: http://zena.blic.rs/Porodica/12255/..._koja_je_zatrudnela_i_odlucila_da_zadrzi_bebu

Potpuno neverovatna priča. Meni je neshvatljivo što je odlučila da zadrži dete. Ne osuđujem je, jednostavno samo ne mogu da razumem.
 
Vrh Dno