• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ima li sanse ?

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Tanjug, Beta
Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas imena odgovornih osoba u ministarstvima i drugim državnim institucijama protiv kojih je podnela prekršajne prijave za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta i prijave za privredni prestup, a među njima je i niz sadašnjih i bivših funkcionera.
Odgovorni protiv kojih su podnete prijave kršili su propise u budžetskom sistemu, a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama.

Prekršajne prijave su podnete protiv bivšeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, ministra životne sredine Olivera Dulića i tadašnjeg državnog sekretara (današnjeg ministra) u ministarstvu ekonomije Nebojše Ćirića kao i protiv predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića.
Na spisku onih protiv kojih su podnete prekršajne prijave su i gradonačelnik Beograda - Dragan Đilas, Niša Miloš Simonović, Jagodine - Dragan Marković Palma, Zaječara - Boško Ničić, Novog Sada - Igor Pavličić i Kragujevca - Veroljub Dugalić.

Ove prijave su podnete nakon završene revizije trošenja budžetskih sredstava za 2010. godinu.

Prijave su podnete, između ostalih, i protiv dva državna sekretara u ministarstvu životne sredine Nemanje Komazeca i Bojana Đurića protiv koga je podneto čak šest prekršajnih prijava.

Državni revizor podneo je prekršajne prijave i protiv državnog sekretara u ministarstvu ekonomije Gorana Petrovića.

Takođe, prekršajne prijave su podnete i protiv direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejana Jovanovića i direktora Agencije za životnu sredinu Momčila Živkovića.

Na spisku je još nekoliko ljudi iz ministarstva ekonomije među kojima su i pomoćnik ministra Dejan Radulović, državni sekretar Dragijana Radonjić-Petrović, direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, pomoćnik ministra Mišela Nikolić.

Bivša direktorka Fonda za razvoj Olivera Božić dobila je prijavu za privredni prestup, dok je protiv njene naslednice i sadašnje direktorke Slađane Backović podneta i prekršajna prijava i prijava za privredni prestup.

Prekršajna prijava sudu i prijava za privredni prestup podneta je i protiv direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka kao i direktora "Železnica Srbije" Milovana Markovića, a među odgovornima su još i bivši direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić.

Prijava za privredni prestup podneta je i protiv sadašnjeg direktora "Jat ervejza" Vladimira Ognjenovića dok je pređašnji direktor Srđan Radovanović dobio dve prijave - i prekršajnu i za privredni prestup.

Prekršajne prijave su podnete i protiv genralnog ditektora Javnog preduzeća Eletromreža Miloša Milankovića, direktora JP Transnafta Srđana Mihajlovića.

Prijave zbog kršenja zakona su 10. i 13. februara podnete protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj.

Državna revizorska institucija obavila je 2011. godine kontrolu 47 subjekata, a pozitivno mišljenje su dobili Narodna banka Srbije i Uprava carina.
Izvor Blic
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
i svi su 100% krivi............ali nece ni 20% biti kaznjeno:unsure:
 
Vrh Dno