• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ima li negde posao istoričara?

Goranko

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
09.04.2018.
Broj reagovanja
32
Horoskop
Ovan
Znate li neki oglas za posao diplomirao istoričara? Već pet godina tražim posao istoričara, ali retko vidim oglase gde se traže istoričari.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
5 godina, znači diplomirao si 2013, dakle upisao 2007/8 dakle moja generacija ili jedna godina iza? Eh, znala sam da će kolege sa katerdre pre ili kasnije ovako tražiti posao....:(

Goranko

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
09.04.2018.
Broj reagovanja
32
Horoskop
Ovan
Upisao sam se u julu 2008. godine. Diplomirao sam 18. juna 2013. godine.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Jedna generacija iza, ja sam 2007. Ali sretali smo se sigurno na Starom Rimu i 2008 :thumbsup:

Šta da ti kažem...Jesi probao neke muzeje? Mada to je leglo političkih vezara...Kao i škole...Kao i sve kod nas.

Goranko

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
09.04.2018.
Broj reagovanja
32
Horoskop
Ovan
Moguće je da znamo sa starog Rima. Ne vidim oglase za posao u muzejima i arhivima. Škole nude poslove sa nepunim radnim vremenom i na nekoliko dana ili nekoliko meseci. Viđao sam konkurse za posao u privatnoj gimnaziji, ali traže da se predaje na engleskom jeziku.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Od muzeja nema leba, to ti kažem maltene iz prve ruke. Tu su sve isključivo ljudi preko partije, eventualno stari kadrovi zastrašeni političkim pretnjama. A toliko su kao i sve ustnove ugušene političkim delovanjem, da kod njih praktično konkursi ne postoje. Samo (re)sistematizacije postojećih mesta. Za škole ne znam šta reći...

Šta misliš o ideji da spojiš savremeno i istoriju ako sebe uopšte vidiš u tome? Recimo popularizacija nauke kroz neki blog ili yt kanal, koji bi vremenom mogao doneti neke prihode? Znam, to u biti nije san nijednog istoričara, ali okolnosti su takve da se uvek moramo prilagođavati trendovima...

Goranko

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
09.04.2018.
Broj reagovanja
32
Horoskop
Ovan
Razmišljam o tome kako od sajtova može da se zarađuje. Razmišljam o poslu u nevladinim organizacijama.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Započni blog i piši. Možda ti blog neće doneti direktnu zaradu, ali ti može pomoći u pronalaženju posla.

Vrh Dno