• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Iluzija

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.977
Broj reagovanja
4.867
Horoskop
Lav
"...jer se bez iluzija, ma kakve one bile, ne moze se ziveti..." - Nikita Milivojevic

Istinu govori Nikita Milivojevic. Zaista, ko moze bez njih? Bilo koje doba zivota da je u pitanju, svaka senzibilna dusa ce ih imati. Nije coveku uvek sve potaman u dusi, i zato su tu iluzije. I koliko god da su neki skloni da zamere onima koji ih imaju, toliko sam spremna da ih negujem.

A prof. Medicinskog fakulteta u KG, Jovo Toseski to objasnjava:

"Iluzija je subjektivni dozivljaj nastao delovanjem licnog ili spoljasnjeg uzroka. Ona lici na lepu, mirisljavu, gajenu ali otrovnu biljku. Iluzija je neophodna isto koliko je i stetna. Sustinsko saznanje sastoji se u pravovremenom odbacivanju iluzije, ali tek kada je izvrsila svoju prijatnu funkciju.

Iluzijia će vremenom sama nestati jer je to njena odlika, ali samo pod uslovom - ako je zapostavite i prestanete da je zalivate i gajite."

S iluzijom se ne nadamo, ništa ne osekekujemo, s njom samo zivimo.
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Meni bi bilo suviše da komentarišem iluziju, meni je potrebna zbog posla kojim se bavim i zbog moje duševne ravnoteže. Ne živim u iluzijama, da je tako, bio bih jako fleksibilan po mnogim stvarima i bio bih jako srećan. Znači, iluzija je nešto što je potrebno svakom, meni je neophodna, kao mašta.
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.262
Horoskop
Ovan
Svako traženje, želje, igra za koju smo se uhvatili unutar sna, održavaju i cine san stvarnim. Da bismo shvatili da je sve samo san, moramo stati i upitati se: gde sam ja to...san ili java...
Kada postanemo svesni da smo spavali i sanjali, kako ustvari svo vreme ležimo i spavamo na krevetu, budimo se unutar sna, postajemo budni, svjesni da sami kreiramo san, da smo u svetu (snu), ali ne u ovom stvarnom , shvatimo da smo u iluziji ili neko i ne shvata...Blago njemu...
Iako je sve iluzija, možemo uživati u njoj.
Kako je gore rečeno ilizija je i korisna i štetna.
Korisna, usrećuje ljude, štetna odvlači ih od stvarnosti.
Oslobadjamo je se ,,odrastanjem,, tj. kada postanemo zreli i kada prestanemo da živimo u snu ili iluziji, kada mozak počinje da pravilno funkcioniše tada se suočavamo sa realnim životom.
Onaj ko odabere da živi u iluziji, ne znam da li to može svesno, život mu postaje ravna crta...
 
Vrh Dno