• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ilustracije

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
modestyblaise.gif mod2alvw9cpzn.jpg images (16).jpg


Modesty Blaise je čuvena strip junakinja koju je 1963. godine osmilsio Peter O'Donnell, a ujedno je i glavni lik krimi serijala koji po njoj nosi ime. Mnoge stvari je u životu naučila na teži način i izrasla u zavodljivu, sposobnu i mudru damu. Danas predstavlja idol mnogih, a nekima i jedinu istinsku feminističku heroinu u stripu.

Njenom liku je posvećeno par filmova, a neko vreme se pričalo čak i da Tarantino priprema film zasnovan na serijalu (u njegovom čuvenom ostvarenjuPulp Fiction, John Travolta prikazan je kako čita američko izdanje ovog stripa, i to u klozetu). Hrvatski Strip centar Tino s vremena na vreme i dalje izdaje naslove o Modesty, a brojne domaće strip revije objavljivale su ranije njene epizode.
 
T

Tihi Don

Gost

Korto Malteze (Corto Maltese) je stripski junak kojeg je stvorio italijanski pisac Hugo Prat (Hugo Pratt). On je ležerni kapetan čije su pustolovine smeštene u prvim decenijama XX veka. Skitnica zlatnog srca, romantični idealista, on je trpeljiv i milosrdan prema poraženima. Rođen je u Valeti 10.07.1887. godine, kao sin velškog mornara iz Kornvola i proročice, Ciganke sa Gibraltara, urezao je u detinjstvu, očevim brijačem, liniju sreće na svom dlanu, određujući tako sudbinu kao stvar izbora. Korto je otelotvorenje skepticizma u pogledu nacionalnih, ideoloških i religioznih "velikih naracija". Tokom svojih putovanja on pomaže ljudima različitih zanimanja i porekla, takođe on upoznaje i sreće stvarne istorijske ličnosti poput Džeka Londona (John Griffith Chaney), Ernesta Hemingveja (Ernest Miller Hemingway), Hermana Hesea (Herman Hesse), Buča Kasidija, Romana fon Unger Šternberga i Enver Pašu. Kortova omiljena knjiga je "Utopija" Tomasa Mora(Thomas More), ali nikako ne uspeva da je pročita do kraja. Sam strip prošaran je brojnim citatima, parafrazama i referencama na svet literature. Epizode Korta Maltezea kreću se od realističnih istorijskih pustolovina do okultnih i fantastičnih. Kortu se gubi svaki trag
 

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Poruke
10.148
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Evo je jedna modna ilustracija!
images (16).jpg
 

FantasyLove

Nerealni
Učlanjen(a)
17.08.2016.
Poruke
158
Broj reagovanja
271
Horoskop
Ribe
Beautiful-Watercolor-Animal-Illustrations-by-Luqman-Reza-Mulyono-07.jpg
 

Johny B

doživotni tinejdžer
Učlanjen(a)
30.05.2017.
Poruke
287
Broj reagovanja
277
Horoskop
Strelac
Modesti Blejz je jedan od najboljih ako ne i najbolji nehumoristički strip. Pogotovo što se kvaliteta crteža tiče
Trenutno kuckam sa mobilnog pa ne mogu da kačim slike pa vam preporučujem da na internetu nađete neke crteže strip karikaturiste iz BG-a Želkja Paheka mnogo je bolji od autora Alana Forda :)
 

Tihi

onaj što teče
Starosedelac
Učlanjen(a)
02.07.2017.
Poruke
991
Broj reagovanja
1.250
Horoskop
Vodolija
screen13.png
 
Vrh Dno