Hocu samo da vam kazem/saopstim...

simpleman

Suspendovan nalog
E neka Taco,drago mi je da ti je bilo lepo,volim pročitati ovako nešto.Kao da sam ja doživeo ,a i jesam nešto slično prošle godine kada sam bio u mom rodnom Vukovar na proslavi 40 godina od završetka osnovne škole.Nema tih reči kojima sa da to opisati.Ove godine ćemo opet organizovati slično samo sa još više sadržaja kako je dogovoreno.Došli drugari i drugarice čak iz Nemačke,Švedske,Kanade itd.
 

šufnudla

neprilagođena
Mene je to potpuno rehabilitovalo i izvuklo iz jedne mračne faze u životu. Kad smo krenuli da vadimo slike, spomenare, anegdote 😆... jedna napola zaboravljena (oporom svakodnevicom potisnuta), a divna faza života je "oživela". Strašno je to koliko zaboravljamo i potpuno fascinantno koliko je"kopanje" po sopstvenoj memoriji lekovito. Nisu psiholozi i psihoterapeuti blesavi što teraju nas "pacijente" da ponovo emotivno "proživimo" dobre i loše trenutke iz detinjstva i mladosti. To je ono što je isceljujuće, čak i kad sećanja nisu lepa.
 

Живота

Poznata ličnost
Meni su se urezale u sećanje rekreativne nastave iz osnovne škole... Jelsa na Hvaru, dečje odmaralište... vožnja trajektom po uzburkanom moru od Splita do Hvara, onaj karakteristični miris posteljine....nas 10 spavamo u jednoj sobi, jedan mokri čvor, ishrana u restoranu, metalni tanjiri i metalne šolje za čaj ili belu kafu... sećam se neke odvratne čorbe od karfiola... Za ručak raskuvani kelj, boranija, grašak, pasulj... mesa samo u tragovima... za doručak obično bude bajata kajzerica, zdenka sir i parče parizera i to nekog najjeftinijeg koji kao da je imao komadiće stakla u sebi, sve te bocka po jeziku dok ga jedeš... i smrknuti konobar koji gura kolica sa bokalima i "ljubazno" pita "bela kafa, mleko, čaj?"
 
Poslednja izmena:

Taca

ona, stara
Šuplja stena, Avala, prva rekreativna. U nedelju je umro Tito, u ponedeljak mi otišli. Sećam se da su svi gledali saranu na TV. Ko nije plakao, učiteljica ga oleši u kupatilu pa onda plačeš od batina. Eh, mladost. ❤
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Moram da uputim izvinjenje forumašu- forumašici čiji sam post danas slučajno prijavila. Htela sam da stavim " Sviđa mi se" i stavila sam posle. Izvinjavam se, nije bilo namerno.

Pogrešila sam, zaboravila sam ovu forum platformu.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Gagisha, pozdrav. :)

- Moram da kažem da se strašno plašim ovog virusa..ne znam zašto, ali plašim se.
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Ćao Insajder :)

Evo informacije za tebe i za sve koji možda ne prate ova dešavanja oko Korone.

Maxi, Lidl i čini mi se Idea rade do 18.00 ( trenutno ) vikendom do 15.00

Prodavnice iz lanca "Sunce" do 18.00.

Ako treba izveštaj šta ima u Suncu -tu sam...inače su te radnje ok snabdevene i imaju super povoljne cene u odnosu na druge.

Ne znam zašto sam ovo morala da kažem, ali ne škodi, možda nekome i pomogne :)
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Ima jeftinijeg kvalitetnog delikatesa. Imaju jeftinu hemiju +super jeftinije kozmetičke proizvode.

Toalet papira ima, onih dezinfekcionih papirnih maramica ima. Slatkiša i slaniša svih vrsta.

Na sniženju pivo, sokovi obični i gazirani.

NEMA običnog brašna, nema kvasca. ☺ 🤓

Ins, ako još pišeš na blogu, šalji pp da te ponovo pratim.
 

Insajder

grrrrr
imam kvasac, i pola kila 'oštrog' brašno...valja li to za šta ?

što se tiče bloga, uskoro...zapustio sam ga načisto, valjaće malo da se pokosi travuljaga tamo,
da se sredi i piše :shifty:
 
Vrh Dno