• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Hoće li probiti zvučni zid ?

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Baumgartner će padobranom skočiti s visine od oko 37 tisuća metara u stratosferi u misiji Red Bull Stratos.

skok-ruba-svemira-opet-odgoden-zbog-vjetra-slika-630666

Hoće li Felix Baumgartner postati prva osoba koja je u slobodnom padu probila zvučni zid, doznat ćemo nakon što ovaj Austrijanac izvede "skok s ruba svemira". Iako je lansiranje bilo predviđeo za 14.30 sati, odgođeno je zbog snažnog vjetra koji ne dopušta polijetanje u stratosferskom balonu. No vrijeme se ipak popravilo pa se čini da će balon poletjeti već danas. Oko 17.20 sati počelo je pripremanje balona za polijetanje, Baumgartner e u svom odijelu, a balon je prema posljednjim informacijama trebao poletjeti u 19.15 sati. U 19.25 Baumgartner je potvrdio da je zavezan pojasevima i spreman za polazak, no zbog ponovnog jačanja vjetrova polijetanje je oko 19.40 sati još jednom otkazano do daljnjeg. Balon je ispuhan i danas neće poletjeti.

Pogledajte spektakularnu animaciju "skoka s ruba svemira"

Baumgartner će padobranom skočiti s visine od oko 37 tisuća metara u stratosferi u misiji Red Bull Stratos. Trebao bi sletjeti nedaleko Roswella u Novom Meksiku.
Austrijanac će skočiti opremljen HD kamerama koje će bilježiti svaki trenutak pada pa će ovo biti prvi kamerom zabilježen skok iz svemira koji će se moći pratiti uživo.
Baumgartner lovi rekord koji je postavio vojni pilot Joe Kittinger koji je 1960. godine skočio s visine od 31 kilometra. Kittinger je sada dio velikog tima koji će austrijskog pustolova lansirati u svemir.
Baumgartner se namjerio i na još jedan rekord, najduži slobodan pad. Ciljana dužina pada je 5 minuta i 35 sekundi, a padobran bi trebao otvoriti na 1520 metara.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ovakve ludake ne kapiram. Sam sebe dovodi u životnu opasnost. Ne shvatam, zaista. Nadam se da će se sve završiti u najboljem redu, inače, što reče neko, biće to veliki prasak.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Inače, po meni je mnogo već poduhvat bio kada je Joe Kittinger koji je 1960. godine skočio s visine od 31 kilometra. Pre svega jer je bio prvi koji je sa tako velike visine skočio, a drugo, u to vreme nije imao bezbednosnu opremu kao što je danas ima Baumgartner. Ovim ne umanjujem Feliksov skok, jer ja ne bih smeo da skočim nizašta na svetu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ajde ti skoči! :cautious:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
I Feliks je pao sa balona i ništa mu nije bilo. Svaka čast ovom ludom čoveku. Mada, nije baš da se nije usrao od straha, već su mu zabranili da u kapsuli i prdne. :D Dobro, ja se sada malo više prolupavao i pravim duhovit, ali čovek je definitivno luuuudo hrabar.

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Jeste....Sta li takve ljude pokrece? Da li mu je potrebna stalna visoka koncetracija adrenalina u krvi, ili mu jednostavno, pregoreo onaj prekidac u glavi?:woot:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam po prirodi plašljivac, tako da ne mogu da se stavim i njihov položaj. Pretpostavljam da ih želja ka novim avanturama vodi.

Vrh Dno