• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Hemikalije koje se nalaze u svakom domu....

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
SZO: Hemikalije koje se nalaze u svakom domu povezane sa astmom, rakom dojke i testisa, deformacijama ploda...

Sintetičke hemijske supstance koje se nalaze u svakom domu imaju “ozbiljne implikacije” za ljudsko zdravlje i mogu da izazovu rak dojke, astmu, neplodnost i deformacije ploda, upozorila je Svetska zdravstvena organizacija.

291463igrackaf.jpg

U izveštaju se ističe da se takozvana EDC jedinjenja (koja izazivaju poremećaje endokrinog sistema) koriste u izradi igračaka, PVC podova, pa čak i kreditnih kartica i da ih treba zabraniti da bi se zaštitile buduće generacije.

U studiji se ističe da su potrebna dalja istraživanja da bi se u potpunosti razumela veza između jedinjenja EDC, sastavnog dela industrijskih proizvoda koje koristimo u kući, i “konkretnih bolesti i poremećaja”....

više na str:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/36858...mom-rakom-dojke-i-testisa-deformacijama-ploda

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Sve te hemikalije i supstance su u našem svakodnevnom životu a ciklus njegovih raspadanja i uništavanja je skoro svima poznat.

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
A kako da izbegnemo korišćenje tih hemikalija u kući? Stalno ih koristimo. Ja ne znam za alternative hemikalija-za ćišćenje npr, mada sigurno postoje.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Džudi ja koristim na bazi bilja već godinama i potpuno sam zadovoljna.... od tečnog deterđenta za sudove meni više ne crvene podlaktice kao što je bio slučaj sa Ferijem, pasta za čišćenje je super, ne grebe teflone.... ma da ne nabrajam...

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.966
Horoskop
Lav
Da Jaco, to je ona pasta. Ali ne znam gde da je kupim.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
To su Elisini proizvodi.... ima i green.... staviću ti na PP...

Vrh Dno