Nisam neki ljubitelj cveća. Mislim volim da vodim, ali ne volim da se bavim. Drugo, osim estetske koju svrhu ima? Da imam baštu gajila bi konkretnije biljke, ne samo ukrasne.
Elem, dobijem tri saksije od kolegince kao da mi krase kancelariju, a one se razbuktale, rascvetale... Skoro samo od sebe, samo jednom u desetak dana zalijem.
Drugo, izlicitiram neko cvećance, neki kaktus a neki kažu i aloja na nekoj grupi i dok je dopitovalo postexpressom malo se sparušilo. Ja ga obilato zalivala, ono istrulilo. Pošto sam ih uredno po dobijanju presadila u neke lepe keramičke čašice, pomislih baciću ih posle letovanja, kad napravim veliko spremanje. Došli kući, a ono živnulo. Čak je i nove zametke pustilo. Eto, hoće me cveće... Mada, moj muž se šali - procvetalo je jer ti nisi bila tu

E da, i na još jednoj biljci, jedinoj koju sam do skoro imala, a od svekrve dobila, procvetalo nešto. Kao da novo drvce raste.
Kako sam vam opisala jasno vam je na kom sam nivou baštovan, ali izgleda da me cveće voli, prirodan talenat dakle.