• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Guglovo vozilo se izgubilo u Kaludjerici

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659googlecar-300x168.jpg

Gde je levo?
BEOGRAD, (Njuz) – Specijalno vozilo kompanije Gugl, vredno više miliona dolara, koje snima sve ulice i puteve širom sveta, nestalo je u beogradskom naselju Kaluđerica, saopšteno je iz ove kompanije.
Ovo nije prvi put da Gugl ima problema u Srbiji. Od kada je počela misija snimanja ulica i puteva u Srbiji, vozilo se nekoliko puta gubilo, jer kako objašnjavaju u kompaniji „mreža puteva koju je GPS pokazivao, nije se poklapala sa stanjem na terenu“.

- Često se dešavalo da se na sred puta koji je GPS pokazivao kao prohodan, pojavi neomalterisana kuća ili ograda koja je sprečavala dalje napredovanje vozila. Najveći izazov je svakako bio Novi Beograd gde smo istrošili nekoliko hard diskova ogromnih kapaciteta, jer se vozilo nekoliko dana vrtelo u krug, snimajući jedne te iste blokove, što je bila posledica zbunjenosti osetljivog softvera – rekao je jedan od administratora Gugla zadužen za praćenje ove misije u Srbiji.
- Iako smo se izborili sa svim tim problemima, dogodilo se da smo od pre nekoliko dana izgubili svaki kontakt sa vozilom, koje je poslednji put viđeno u beogradskom naselju Kaluđerica. Plašimo se i za sudbinu servisera koje smo poslali na teren i koji se još uvek ne javljaju, ali se ipak nadamo da će pronaći put do neke ulice koja se poklapa sa našim mapama i tako se izbaviti odatle – rekao je ovaj Guglov administrator.
Iz Gugla su saopštili da ih neuspeh ove misije neće pokolebati i da će iskustva iz Srbije najverovatnije iskoristiti za usavršavanje softvera koji treba da navodi vozila na Guglovim misijama na Marsu i ostalim nepristupačnim planetama Solarnog sistema.
:laugh:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Stalno ih "teramo" da budu jos bolji. . :D
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.......da da......divlja naselja su pravi izazov.......:roflmao:.......
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ne razumeju u Guglu .... taj stepen urbanizma :roflmao:

belgrade_unplanned_houses.jpg


Kaludjerica je primer kompletnog naselja izgrađenog bez građevinske dozvole....
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.988
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Meni je u vecernjim satima, kad se vracam iz Bg-a mnogo lep pogled na Kaludjeiruc. Fascinantno mi je kako su se nacickali tako :)
 
Vrh Dno