• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Guča – obavezna destinacija

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Jedna od obaveznih destinacija za posetu tokom 2013. je Guča, američki magazin “Tajm”.

guca.jpg


Sabor trubača u Guči jedan je od pet festivalskih događaja koje ove godine nikako ne treba propustiti, piše američki “Tajm”.
“Više od pedeset godina selo Guča u zapadnoj srpskoj regiji Dragačevo, eksplodira svakog leta uz radosne uzvike ‘opa’, tokom sedam dana koliko traje festival trube”, piše “Tajm”, nazivajuću Guču “balkanskim Vudstokom”.
Dragačevski sabor trubača, koji će se ove godine održati od 5. do 11. avgusta, pohvaljen je zbog opuštene atmosfere, vesele lokalne muzike koju, uglavnom, sviraju Romi, ali gostuju i poznata svetska imena kao što su, na primer, Goran Bregović i Emir Kusturica.
“Oni su Festival podigli na viši kulturni nivo”, piše “Tajm”. Osim toga, list ovaj muzički događaj izdvaja i zbog toga što okuplja mnogo mladih ljudi iz celog sveta, a pop zvezde sviraju u hotelima i diskotekama, kako je rekao Majkl Ginzburg, koji se sa svojim bendom iz Njujorka došao na takmičinje u Guči 2010. godine. Jagnjetina, ali i srpska tradicionalna kuhinja, takođe idu uz preporuku Guče...

više na str:
http://gdestinacija.com/destinacije/2013/01/guca-obavezna-destinacija/
 
Vrh Dno