• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Graviola liječi rak

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
ALTERNATIVA
Graviola - čudesna prašumska biljka koja liječi rak

Istraživanja na gravioli se rade već pedesetak godina, no kako je ne mogu napraviti u GMO varijanti, farmaceuti je skrivaju

graviola_lijek_rak.jpg


Graviola, zimzelena biljka iz Srednje i Južne Amerike novi je hit prirodne medicine slatkattog okusa i kremastom notom, tako da podsjeća na križanca ananasa, jagoda i kokosa ili banane.
No, njen atraktivan izgled i sjajan okus nisu jedina važna stvar od ove biljke, naime, ona dokazano liječi rak. Kad kažemo liječi, mislimo upravo na to - ubija stanice raka i do deset tisuća puta učinkovitije od lijekova, a koriste se lišće, kora, plod i sjemenke graviole.
Naravno, slijedi pitanje skeptika: ako je to tako, zašto se ne koristi. Odgovor je, kao i uvijek, jednostavan - nemoguće je patentirati prirodni sastojak ili biljku. Slijedom logike farmaceutskih tvrtki, to se ne isplati. Iako su potrošeni milijuni dolara na sintetiziranje najmoćnijeg sastojka graviole koji ubija stanice raka, pokazalo se da se plod jednostavno ne može umnožiti GMO varijantom, pa su istraživanja spremljena duboko u ladicu.
Za istraživanja se ipak saznalo u javnosti kad je jedan od znanstvenika iz tima koji je proučavao graviolu progovorio, a seriju novih istraživanja provelo je Katoličko sveučilište u Južnoj Koreji.
Rezultati graniče sa znanstvenom fantastikom, jer graviola ubija samo stanice raka, ostavljajući zdrave stanice netaknutim, a selektivno ubijanje je deset tisuća puta učinkovitije od omiljenog adriamicina. Istraživanje su potvrdili i znanstvenici sa Sveučilišta Purdue u SAD.
Graviola je posebno učinkovita u liječenju raka pluća, prostate i gušterače. Osim toga što djeluje na rak, graviola ima i druga ljekovita svojstva - djeluje protiv bakterija, gljivica i parazita, regulira krvni tlak i pomaže kod stresa, depresije te živčanih poremećaja.
Južnoamerički Indijanci koji žive u području rasta graviole koriste sve dijelove ovoga stabla (koru, lišće, korijen, sjeme) za liječenje bolesti srca, astme, artritisa te problema s jetrom.
Kad već farmaceuti i medicina ne žele koristiti graviolu, možete je koristiti sami, jer je već nekoliko tvrtki razvilo tablete graviole kao dodatak prehrani, a moguće je nabaviti sadnice u blizini Zagreba i zasaditi je u svoj vrt.
 
Vrh Dno