• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

GPS navigacija

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Globalni pozicioni sistem (Global Positioning System - GPS) je trenutno jedini potpuno funkcionalan planetarni satelitski navigacioni sistem. GPS se sastoji od 24 satelita raspoređenih u orbiti Zemlje, koji šalju radio signal na površinu Zemlje. GPS prijemnici na osnovu ovih radio signala mogu da odrede svoju tačnu poziciju - nadmorsku visinu, geografsku širinu i geografsku dužinu - na bilo kom mestu na svetu danju i noću i pri svim vremenskim uslovima.
xm4zg0.jpg

Da li imate i koji GPS navigator? Jeste li zadovoljni?
 

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
ne znam koji je imao moj muz,izbacio ga je.koliko ja znam problem mu je bila neuskladjenost tih mapa sa stvarnim stanjem.recimo da je par puta dobio informaciju o putu koji je odavno van upotrebe kao najbolje resenje za stizanje do odredista.nedavno sam imala prilike da se i sama uverim u to.vozac kamiona je kretao iz bgd/a ka nama,nije poznavao ovaj kraj,i umesto da krene glavnim putem,ubacivsi podatke u gps dobio splet -letnjih-puteva,kakoih mi zovemo,kojima bi ustedeo nekih 5 km,ali se definitivnoo izgubio na skretanjima..na kraju je zvao mog sina da mu da uputstvo kako da se izvuce..
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.832
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ja nemam GPS, ali pretpostavljam da postoje opcija biranja trase (najekonominija, najbolji putevi i sl) tako da verujem da je to problem bio kod vozača. Što se ažurnosti karata tiče, to je jako važno i treba ih povremeno ažurirati.
 
Vrh Dno