• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Gorica Popović dobitnica Nušićeve nagrade

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Dramska umetnica Gorica Popović ovogodišnja je dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" u Smederevu


10348565351065bd82926252.jpg


Popovićeva je 24. laureat ovog priznanja. Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu dramska umetnica Svetlana Bojković (predsednik), književni i pozorišni kritičar Milosav Buca Mirković i profesor književnosti mr Tatjana Lazarević Milošević.

U jakoj konkurenciji kandidata, Gorica Popović se izdvojila svojim širokim spektrom pozorišnih uloga koje je karakterišu kao stopostotnu Nušićevsku glumicu, saopštila je danas pres služba "Nušićevih dana".

Nagrada će biti uručena na jubilarnim 30. Nušićevim danima u Smederevu, u aprilu ove godine, a sastoji se od statuete Branislava Nušića, rad magistra vajarstva Vlaste Filipovića iz Smedereva i novčanog iznosa.

Festival "Nušićevi dani" pokrenut je 1984. godine u Smederevu, s ciljem popularizacije velikog komediografskog dela Branislava Nušića, koji je važan deo života (detinjstvo i mladost) proveo u Smederevu.

Aktuelizovanje Nušića u našem vremenu ostvareno je, pre svega, pozorišnim predstavama, naučnim skupovima, tribinama, izložbama, izdavačkom delatnošću, specijalizovanim dečijim programima i uvođenjem nagrade za životno delo glumcu - komičaru, koja se dodeljuje od 1990. godine.

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=321&yyyy=2013&mm=01&nav_id=681415

 
Vrh Dno