• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Godine života i naše ponašanje

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ponašamo li se u skladu sa našim godinama i u kojoj meri godine determinišu naše ponašanje?

Uglavnom bi se moglo reći da je to tako, ali ne nužno. Ovo pitanje je usko povezano sa poznatom činjenicom da se neki osećaju starim iako to objektivno nisu, pa se tako i ponašaju, i obrnuto, neki ljudi, iako u godinama, ne osjećaju te godine kao većina - ignorišu ih i ponašaju se kao da su i dalje u cvetu mladosti.

U kojoj ste vi kategoriji?
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
8.977
Broj reagovanja
4.865
Horoskop
Lav
Odavno sma primetila da se ja najmanje ponasam u skladu sa svojim godinama. Idem iz krajnosti u krajnost. Cesto sam preozbiljna. Ionako mi vecina daje vise godina no sto ih imam. Na to sam naucila jos u mladjim danima. Sa druge strane, postoje trenuci kada bih se rado vratila u neki detinji period i ponasala kao dete od 5 godina. I to mi nekad nije strano, s tim sto to striktno primenjem u krugu bliskih ljudi, koje me dobro poznaju. Ne bi bas bilo normalno da se u javnosti tako ponasam :laugh:

Ne mislim da se osecam staro, mozda malo vise naceto nego vecina svojih vrsnjaka da, ali nikako da mislim da sam sve strahote i muke ovog zivota videla. Znam da me jos mnogo toga ceka. S toga se ne odricem tako lako mladalackog entuzijazma. :)
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ne ponašam se u skladu sa svojim godinama, hvala Bogu da je tako. Skali može da potvrdi. Ponekad je potrebno da budem i stariji i mlađi...;)
 

Daniel

Obicnjak
Učlanjen(a)
06.01.2012.
Poruke
103
Broj reagovanja
35
Horoskop
Vaga
Ja mislim da covek treba da se ponasa i da zivi onako kako se oseca. Da ne reaguje na to sta se o njemu govori, da li je star ili mlad potpuno ne bitno. Mislim da je najvaznije nase osecanje, i da kada zelimo da budemo stariji da to onda i budemo, a kad zelimo da se vratimo koju godinu nazad da to i uradimo. Sto da ne, nema pravila. Barem je to neki stav koji ja prihvatam.
(Naravno ne treba preterivati ;) )
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Vidiš šta znači biti "akademik". ;) Skali ovog možemo da uzmemo u FBI. :genije:
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.106
Broj reagovanja
2.774
Horoskop
Lav
Ponašam se u skladu sa svojim godinama, mada se desi da u porodici, kad sam sa mlađom sestrom "odlepim" i onda se obe ponašamo kao klinke..to ja zovem opuštanjem-smeh do suza bez nekog povoda, namerno bockanje i kobajagi svađe i sl.:laugh: Tako se ne ponašam javno.
Delujem starije i zrelije, jer sam ozbiljna, a to valjda i priliči nekome ko ove godine puni 41.

Rado bih se vratila u one godine kada sam išla u srednju školu i kada mi je jedini problem bio kakva će mi ocena biti iz istorije, npr.

Ali, kao što kaže Daniel, treba da se ponašamo u skladu sa svojim osećanjima, ali naravno ne treba preterivati.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
U starom telu mlad duh... moja jedna od parola...:joyful:

Čovek treba da živi kako može i želi pa samim tim i da se tako ponaša. Dosta je bilo ukalupljavanja i soljenja pameti... živi život punim srcem i diši punim plučima jer samo se jedan put živi...
 
Vrh Dno