• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Glumci se postarali za potrebe filma

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
spacer1.gif

Mladi glumci koji su glumili starce


Objavljeno 05.02.2013 17:33 piše A.B.

U raznim filmovima glumci često glume likove koji su od njih stariji po nekoliko desetaka godina, no zahvaljujući vještim vizažistima izgledaju kao da im je to prava dob. U nekim slučajevima se pretjera sa šminkanjem pa glumci izgledaju kao ovisnici o botoksu, no većinom gledatelji steknu dojam kako ih doista glume starci.

Šminka čini čuda, a to osobito možete zamijetiti u filmovima u kojima mladi glumci igraju likove koji imaju preko 20 ili 30 godina više od njih. U takvoj su se situaciji našli Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise i mnogi drugim. Pogledajte kada su se glumci postarali za potrebe filmova te kako izgledaju kao starci.
Brad Pitt - 'The Curious Case of Benjamin Button'

U 2008. godini Brad Pitt je glumio Benjamina Buttona koji se radio kao starac te s godinama postajao sve mlađi. Kao 50-godišnjak Benjamin se zaljubi u 30-godišnju Daisy (Cate Blanchett), no njihova ljubav je nemoguća budući da stare u suprotnim smjerovima.
Leonardo DiCaprio - 'J. Edgar'

Mnogi su kritizirali izgled Leonarda DiCapria u filmu 'J. Edgar' koji je snimljen 2011. godine, jer je u starosti prikazan plastično ili kao da je postao ovisan o botoksu. Film prikazuje profesionalni i privatni život direktora FBI-ja koji je u 48 godina karijere skrivao dosta mračnih tajni.
Tom Cuise - 'Tropic Thunder'

U komediji 'Tropic Thunder' Tom Cruise je toliko ušminkan i maskiran, čim je postaran za nekoliko godina da čak pojedinci nisu shvatili o kojem je glumcu riječ. Glumio je Les Grossmana 2008. godine, a čak se u toj ulozi 2010. godine pojavio na pozornici s Jennifer Lopez na MTV movie awards.
Samuel L. Jackson - 'Django Unchained'

U Tarantinovu filmu 'Django Unchained' 65-godišnji Samuel L. Jackson glumi negativca Stephena koji izgleda 20-ak godina starije nego što poznati glumac doista jest.
Hugh Jackman - 'Les Miserables'

Hugh Jackman glumi u mjuziklu 'Les Miserables' Jeana Valjeana gdje je prikazan njegov život od mladih dana pa sve do duboke starosti. Valjean završi kao rob zbog ukradene kore kruha, zatim prekrši uvjetnu kaznu i ostatak života provede skrivajući se od Javerta. Pogledajte kako je Hugh Jackman pred kraj filma izgledao kao starac.
Rade Šerbedžija - 'Prosjaci i sinovi'

U kultnoj seriji 'Prosjaci i sinovi' Rade Šerbedžija se pojavljuje kao Matan u mladim danima te u starosti za vrijeme boravka u ludnici, kako bi izbjegao zatvor. Uz Radu, nekoliko desetaka godina dobili su i Iva Marijanović (Nuša), Špiro Guberina (Divac) i drugi Kikaševi potomci.

 
Vrh Dno