Giakumatos: Grčka treba da rentira Akropolj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Član od
16.11.2010
Poruke
2.317
Reakcije
646
Horoskop
Ovan
Bivši zamenik ministra Gerasimos Giakumatos je izjavio da Akropolj i druga arheološka nalazišta u Grčkoj treba rentirati kako bi se ublažila dužnička kriza.

"Mi treba da izdamo Akropolj i druga mesta kako bi povećali prihode države umesto što smanjujemo penzije i plate", istakao je Giakumatos u intervjuu sa jednom lokalnom radio stanicom, prenosi novinska agencija Sinhua.

Bivši zamenik ministra zdravlja je, takođe, izjavio da zaposleni u ministarstvu kulture treba da prekinu sa povremenim štrakovima u arheloškim nalazištima koji se na taj način bore protiv mera štednje. "To je ponižavajuće kada posetioci iz Kine, Finske i Ekvadora stignu u Atinu i ne mogu da obiđu Partenon zbog štrajka", izjavio je Giakumatos.

Akropolj i druge arheološka nalazišta su prošlog meseca svakog vikenda, uključujući i božicnje i novogodišnje praznike bila zatvorena zbog štrajka zaposlenih kojima nije plaćen prekovremeni rad.

Ideja bivšeg zamenika ministra je odmah našla na oštre kritike lokalnih medija i javnosti. "To je neverovatno, šokantno i uvredljivo", ističe se u tim reagovanjima.

Na udaru kritika javnosti se ranije našla i ideja da se finansijska kriza može rešiti prodajom ostrva, koja je odmah naišla na interesovanje kupaca na zapadu. Grčka ima nekoliko hiljada ostrva u Egejskom i Jonskom moru, od kojih su mnoga nenaseljena.

SrbijaNet

........sta li cemo mi da rentiramo????????????
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Član od
12.02.2009
Poruke
29.650
Reakcije
15.409
Horoskop
Ovan
Intelektualnu svojinu. Mnogo smo pametni!
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Član od
03.05.2010
Poruke
8.890
Reakcije
4.665
Horoskop
Lav
Grcka stvarno ne zna da iskoristi ono sto ima...Izgleda da im mentalitet slici nasem, samo sto oni imaju sta da pokazu....
Oni tako lepo mogu da unovce svoju istoriju da nisu ni svesni kolko.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno