• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Gde ćete provesti godišnji odmor?

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Provešću ga na ostrvu poznatom po pici. Sram vas bilo!

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Nisam želela da pokrećem novu temu te sam ovo što sledi ubacila , jer možda nekom i ta destinacija padne na pamet:)

Švajcarski gradovi Cirih i Ženeva su dospeli na sam vrh liste najskupljih gradova na svetu, ispred Njujorka, prema analizi švajcarske finansijske grupacije UBS, koju prenosi američka agencija "Blumberg".

Rezultati istraživanja su pokazali da je jednoj ciriškoj porodici od tri člana potrebno preko 3.600 dolara mesečno za život, bazirajući se na potrošačkoj korpi od 122 proizvoda i usluge, u koju ne ulaze troškovi iznajmljivanja stana.

Po toj računici, Ženeva je izbila na drugo mesta, sa potrebnih 3.500 dolara mesečno, a Njujork je na trećoj poziciji sa 3.340 dolara mesečno.

Švajcarska centralna banka je 15. januara iznenadila investitore kada je ukinula donju granicu deviznog kursa od 1,20 franaka za jedan evro, što je izazvalo rekordan rast franka prema evru. To je, kako navodi UBS, pomoglo Cirihu i Ženevi da preteknu Oslo, koji je u poslednjem istraživanju ove švajcarska grupacije iz 2012. godine rangiran kao najskuplji grad na svetu.

"Odluka švajcarske centralne banke da ukine ograničenje kursa franka prema evru je umnogome povećala cene. Švajcarska bi verovatno bila ispod Njujorka u smislu cena, da nije došlo do ovoga", izjavio je ekonomista UBS-a, Danijel Kalt.

Kada se uključe troškovi iznajmljivanja stana, američki gradovi automatski izbijaju na prvo mesto, budući da cena dvosobnog nenameštenog stana iznosi u proseku 4.320 dolara mesečno u poređenju sa 2.390 dolara u Cirihu.

Sa druge strane, najmanje skup grad na svetu je Kijev, gde je za život jedne porodice mesečno potrebno 1.273 dolara, a cena iznajmljivanja stana je oko 540 dolara.

Izvor: tanjug

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Želim da nemam klasičan godišnji odmor, ono 10 - 15 dana odeš na more i to je godišnji. More zbog klinaca ali posle sam ja na redu.
Želim da svakih 10 ak dana odem negde na dan, dva, tri... posetim mesta na kojima nisam bila i bavim se nečim čime nisam do sada. Da otkrijem nešto novo. Definitivno regata a za ostalo...videću. Dobar plan, finansijska konstrukcija i dobra volja i eto godišnjeg iz snova. :happy:

laganini

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
19.04.2017.
Broj reagovanja
723
Horoskop
Strelac
...meni je puno i tjedan dana odmora ..:rolleyes:dva tri dana maximalno...ali češće...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Mozda i kod kuce. :( Nadam se da ipak necu. No i ako bude kod kuce, samo da bude odmor.

laganini

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
19.04.2017.
Broj reagovanja
723
Horoskop
Strelac
..kuca dodje ko odmor kad se vratim s odmora..dome.slatki dome...:D

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Leto...ovo leto na mom "tajnom mestu", sada imam i drva, ako bude prohladno...Deca, unuk, i od devera dvojica...pa kad krenemo...malo na Dunav na plažu (najlepši i najtajniju na svetu, pa bazeni, dva, jedan gradski, jedan hotelski sa lekovitom vodom...pa jezera...obale gde sam se i ja kupala kao dete...a uveče, moja Iva dođe vozom pa po kafanama dunavskim. Smokva rodila, kruška isto, komšinica sadi baštu i ima koze (mleko, sir), hleb ću da mesim, neću ići 2 nedelje u prodavnicu... od mora, samo Panonsko!

...Jer da more valja, ne bi ga mi pustili da iscuri! :smuggreen:

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Nisam želela da pokrećem novu temu te sam ovo što sledi ubacila , jer možda nekom i ta destinacija padne na pamet:)

Švajcarski gradovi Cirih i Ženeva su dospeli na sam vrh liste najskupljih gradova na svetu, ispred Njujorka, prema analizi švajcarske finansijske grupacije UBS, koju prenosi američka agencija "Blumberg".

Ipak, vredi videti ... :) Mnogo lepa zemlja! Bejah pre par godina i još uvek sam pod utiskom informacije da tamo ni đubre ne možeš da baciš kad se tebi prohte, već postoji vremenski interval u toku dana predviđen za to, posle kojeg se odmah prazne kontejneri.
Ne može da smrdi đubre po vasceli dan!
A da je skupo, skupo je... znam to po ceni kilograma čokolade (to sam jedino pazarila!) :D

Shesau_

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
10.05.2017.
Broj reagovanja
1.738
Horoskop
Škorpija
More mi dosadi posle treceg dana. Deci je super dozivljaj boraviti na moru,a ja pocinjem da sredjujem i ribam apartman i kupatilo :D tako da spremacice ne treba ni da ulaze.

Vise sam za varijantu krace,a cesce.

G

Gea

Gost
Ja nekad imam osećaj kao da sam rođena na moru, jer kad odem na odmor - ne vraća mi se otuda. Takođe, obožavam da plivam i ronim, kao ribica sam :smuggreen: ... Otprilike koristim svaki sekund da budem na plaži, a ponajmanje da na njoj ležim i "čvrljim se" na Suncu ...
Inače, Grčka mi je omiljena destinacija, tamo se osećam bukvalno kao među svojima :happy:

Landa

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.07.2017.
Broj reagovanja
632
Horoskop
Jarac
Do unazad dvije godine - moji godisnji su bili u trajanju od mjesec i nesto. :)
Ove godine izgleda nigdje.
:rolleyes:Ne mogu vjerovati niti da je avgust mjesec.

Landa

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.07.2017.
Broj reagovanja
632
Horoskop
Jarac
Nigdje .Leze na parama neko vrijeme onda se bace na opijanja i tak to.:D

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Ove godine u Grčku... nerado... al samo to mogu trenutno da podnesem finansijski. Al se radujem jonskom morETU !:happy:
U stvari, prvi put posle mnogo, mnogo godina idem baš onako "na more" - deset dana, da spavam, jedem i plivam... Nemam snage ni za kakvu putnu avanturu... :(

Landa

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.07.2017.
Broj reagovanja
632
Horoskop
Jarac
Zasto nerado ?
Nisam bila u Grckoj, ali mislim da je lijepa- mada kada gledam slike imam osjecaj da je pakleno vruce.
Dok, Montenegro mi izgleda hladan.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Nisam neki ljubitelj Grčke... Volim njihova mora. Od mirisa girosa mi je zlo, ne volim ni njihovu muziku, ni jezik, a ni mentalitet... no, trpim :laugh:
Znam da će sad da ospu paljbu ovi što ludo vole Grčku i sve grčko :p :D, al šta da radim... prosto je tako.
Mada, ja se generalno ne mrštim bilo gde da idem... uživaću ja i tamo :)

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Volim njihova mora.
Ne volim njihova mora. Bljak. Ni giros. To je tek bljaaaaaaaaaaaaaaaaak. Ni što su ganci oni najgori sa sve mušemama na astalima. Ni mentalitet. ...a muziku volEm. :D ...ali volim da odem, što da ne...samo što mora da se ode dalje od 50 km u prečniku od Srema a to nema šanse da uradim. Daleko im lepa grčka kuća. :)

Landa

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.07.2017.
Broj reagovanja
632
Horoskop
Jarac
Nisam neki ljubitelj Grčke... Volim njihova mora. Od mirisa girosa mi je zlo, ne volim ni njihovu muziku, ni jezik, a ni mentalitet... no, trpim :laugh:

:laugh:
Hm, zbilja se patis onda.
Zar giros nije komad mesa -na sta to mirise??
:roflmao:Bosanci opet ludi za Turskom i Albanijom. Svo vrieme su u hotelu i na bazenu :onesto mislim to svaki veci grad ima i u BIH , zasto igdje.

Vrh Dno