• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Garderoba u skladu s godinama

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Odjenite se u skladu s godinama


glavna1.jpgMnogo je ljudi koji će reći-imam godina onoliko koliko staro izgledam. Svaka čast na tome, no ipak, barem kad je odijevanje u pitanju, obratite pažnju na bonton i mala pravila odijevanja u skladu s godinama.
Morate priznati da nije baš najljepše vidjeti gospođu od 50 ili 60 godina u tijesnoj mini suknji s golim trbuhom ( i pupkom u kojem je pirsing) ma koliko god ona dobro izgledala. Sa druge strane nije lijepo vidjeti niti djevojku u ranim dvadesetim koja se odijeva kao da joj je 50. Starije žene žele izgledati mlađe pa se često odjevaju kao tinejdžerke nesvjesne toga da im ovakav izgled samo dodaje godine. Nema ništa ljepše nego vidjeti lijepu, sređenu, njegovanu ženu koja se odijeva primjereno godinama i građi tijela.


godine.jpg
A sada slijede mali modni savjeti kako se odjenuti i skladu s godinama

  • Dvadesete
To su godine kada se eksperimentira sa stilovima. Mnoge mlade žene nisu sigurne koji stil im odgovara pa su česti prelazi s jednog na drugi, kao i kombiniranje različitih stilova pa i kombiniranje nečeg nespojivog. U ovim godinama je to oprošteno, jer mlade djevojke takve stvari znaju nositi, a i priliči im. Ovo su godine kada se nose boje, šarenilo, print i natpisi na majicama, poderane traperice…
  • Tridesete
Mnogi kažu da su to najbolje godine, ali donose i nešto ozbiljnosti. U ovim godinama ste već izgradile vlastitu osobnost i potrebno je da imate vlastiti stil odijevanja. Ultra mini suknje polako padaju u zaborav, a nose se one malo duže, sofisticiranije, do koljena. U ovim godinama je većina stvari kao i dvadesetim dozvoljeno, s tim što žene manje eksperimentiraju i neke „otkačenije“ varijante ostavljaju za slobodno vrijeme. Treba pronaći trend, stil i krojeve koji vam najviše odgovaraju i treba se držati toga.
  • Četrdesete i pedesete
Ovo su godine kada se nose jednostavni krojevi, manje upadljiv nakit i kada ne treba kombinirati više jarkih boja. Nosite haljine koje prikrivaju vaše eventualne nedostatke, a s druge strane ističu ono što je na vama dobro. Pamučne majice, sakoi i klasične hlače su nešto što trebate imati u ormaru.

godine1.jpg

http://www.modnialmanah.com/index.p...le&id=2389:motivi&catid=177:motivi&Itemid=320
 
Vrh Dno