• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Frustracija

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Na mnogim mestima možete sresti frustrirane ljude, ljude koji su nezadovoljni svim i svačim, ljude koji kad otvore oči mrze sve, pa čak i sebe...

Da li vi spadate u frustrirane?

Kako pomoći frustriranim ljudima?
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.084
Broj reagovanja
2.752
Horoskop
Lav
Nisam frustrirana, jedino sam nervozna. Sretala sam se i srećem se sa frustriranim ljudima. Teško im je pomoći jer svoj problem ne shvataju ozbiljno, plus jako se naljute ukoliko im se daju neki saveti ili ukoliko ih smirujemo. Grube reči, odbojnost prema svetu oko sebe, pa i mržnja prema sebi su mehanizmi odbrane. Stvorili su zaštitni oklop i štite se tako od problema koji ih muče.
Tek kada sami postanu svesni problema oni će potražiti pomoć ili pokušati da izmene svoje ponašanje. Za takvo nešto moraju da postoje i neki preduslovi u samom okruženju-smanjenje problema koje imaju. Moraju da se opuste. Da li će to biti nekim prirodnim putem ili će posetiti lekara i dobiti lekove za smirenje, svejedno je.

Do tada, sa takvim ljudima treba obazrivo razgovarati kako ne bi preneli negativnu energiju na nas, ili kako se ne bismo svađali sa njima, jer oni ne biraju mesto i vreme za svađu..žive od nje.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.420
Broj reagovanja
16.392
Horoskop
Ovan
Još uvek nisam frustriran. nadam se, verujem, čvrsto. A kako im pomoći? pa najbolje da pobegnete što dalje od njih, osim ako vam nisu bližnji. OK, ja se više zezam, ali zapravo to i jeste moje mišljenje.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Za sada ne posedujem tu osobinu.... :thumbsup:
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Frustracija najčešće zavisi od praga frustracione tolerancije. Ne ispoljava svaki čovek isto frustraciju, danas je malo verovatno da je neko nema u nekom težem ili lakšem obliku, možda i jedva primetnom, ali je tu. Javlja se kao stanje lišenosti osobe da zadovolji u dovoljnoj meri aktivan motiv koji je po subjektivnoj ili objektivnoj oceni veoma važan za tu ličnost. Ako tu dodamo da je frustraciji najčešća posledica anksioznost, onda je još verovatnije da smo skoro svi nečim frustrirani. Podatak o anksioznim, frustriranim i depresivnim osobama je neverovatan, naročito u zemljama kakva je i naša.
 
Vrh Dno