• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Fiziognomia-umeće čitanja crta lica

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
fiziognomija_lica.jpg


Da li vam se dogodilo da gledajući nečije lice osetite osjećaj ugode ili neugode ili ste susreli nepoznatu osobu koja vam je na prvi pogled simpatična ili pak potpuno odbojna, ali ne možete da shvatite zašto.Neki stručnjaci rešenje vide u fiziognomici-umeću čitanja crta lica, oblika lubanje i građe tijela.Starenjem, mršavljenjem, debljanjem pa i čupanjem obrva ili plastičnim operacijama naša se fizionomija neprestano menja, a tako se često mijenja i naš karakter. Primerice, ako osoba koja sebe smatra neatraktivnom smršavi ili promeni nešto na sebi, promenit će se i njezin stav. Može postati samouverenija, hrabrija, veselija.Tom metodom lako je otkriti laganje jer osoba koja ne govori istinu najčešće izbegava direktan pogled, nervozno kašljuca, često drži ruku preko usta, licka ili gricka usnice, tapka nogom, lagano se vrpolji i stišava glas.Tom se tehnikom u današnje vreme služe kriminalisti ali i poslovni ljudi kojima fizignomija pomaže kod traženja novih poslovnih saradnika.


Čelo i uho imaju tri zone, a promatraju se sprijeda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji dio čela, kod obrva, vole iznimno uživati u životu. Srednji dio čela su emocije, a srednji dio uha izražava vještinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

Postoje četiri tipa oblika lica: oblik trokuta, obrnuti trokut, četvrtasto i oblo lice. Svako od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trokutastim licem voli i ceni izravan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može podnijeti. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sugovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sugovornici koji zainteresirano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ih ne znaju riješiti.

Oči takođe mnogo govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje. Osobe malih očiju vole izravan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora. Osobe velikih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole razgovarati o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumevanja, pravo »rame za plakanje«.
Osobe s punim usnama okrenute su užicima, sklone su zavođenju, senzualne su i naginju seksualnim užicima.

Izvor: covermagazin.com

Da li ste uspeli kada da iščitate nečiji karakter po izgledu, u smislu da ste tu osobu procenili pre nego ste ju upoznali, a nakon nekog vremena uverili se da ste imali pravo ili ne?
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Na osnovu lica, pogleda, mimike, dobro sam se izveštio u proceni, grešio sam u početku, više ne. Imao sam dobre "učitelje". Mnogo toga se sazna samo na osnovu lica i pokreta. Nekad mi je potreban i glas, moram da čujem glas te osobe, ali nije presudno. :playful:
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Šteta što ne mogu da čujem tvoju procenu. Kako bi me dobro procenio:D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
moju je procenu Boki dao:thumbsup: .... video sliku sa mojim kokama....:laugh::laugh::laugh:
 
Vrh Dno